almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: a gazdagok Alcatraza

Utazónk mindig tudja, hová menjen, ha pénzes gazdát akar összeszedni. Irány Monaco, a világ legsűrűbben lakott országa, ahol az egy négyzetméterre eső milliomosok száma is az egyik legmagasabb a világon. Jack Nicholson a gazdagok Alcatrazának nevezte, mert innen nem lehet szabadulni, ebbe a bájos kis börtönbe látogatott gilt88 zsebében kalandorunk is.

Szeretnélek én is megörvendeztetni titeket egy képpel, ahol a kis ribanc járt: A gyönyörű monacói napsütésből jelentkezik, ahol a jachtok és luxus autók társaságában tengette a napjait egy hétig.

Egyrészt azért nehéz tőle szabadulni, mert az országban nincs jövedelemadó, a társasági adó alacsony, ezért eurómilliókat spórolhatnak egy év alatt azok, akik ide költöznek. Ezentúl olyan előnyöket is tapasztalnak, amiket nehéz számokkal kifejezni: például nem kell zárni az Aston Martint a szálloda előtt egy itteni lakos állítása szerint. Nincsenek paparazzók, nagy a közbiztonság, rengeteg a bekamerázott terület a városban, évente csak néhány rablás fordul elő.



Ez az új iPhone előlapja?

Felbukkant egy videó a Macotakara oldal jóvoltából, amin állítólag az iPhone 5 (a Távol-Keleten így hívják az idén bemutatásra kerülő készüléket) előlapja látható. Íme:

Én nem sok mindent tudnék hozzáfűzni, nagyjából erről szólnak most már hónapok óta a pletykák, de még mindig kételkedek. Egyetlen jelentős okból.

Eddig az iPhone-t egy kézzel is lehetett teljes értékűen irányítani. Az ergonómiai szempontokat maximálisan figyelembe véve lett így kitalálva, megszülve. Annak idején több tucat mérettel próbálkoztak, nyilván egy ehhez hasonlóval is, és elvetették. Lényeges, hogy az okostelefont lehessen biztonságosan, átlagos méretű hüvelykujjal kezelni úgy is, hogy csak az egyik kezünket foglalja le (nevezzük fap-szabálynak).

Ezt már nem lehet. Ez nagyon nagy ár.

És mit kapunk cserébe? Egy plusz ikonsort?



Botrány lett az iOS appos félreütésből

Mitt Romney, az egyesült államokbeli Republikánus Párt politikusa csak egy saját appot akart magának a választásokra. Aminek a segítségével bárki lefotózhatja magát vagy a családját, és egyetlen gombnyomással a politikus egyik népszerű szlogenjét varázsolhatja a képre. Mint afféle választási plakát.

Mittel vagyunk, Obama nem dolgozik, Szeretjük Amerikát meg hasonló feliratok közül lehet választani, de az egyik különösen nagy port kavart. Ez:

Stephen Colbert, aki egyébként is szívesen rácuppan az iPhone-os témákra, nem hagyta ki a lehetőséget. Gyakorlatilag nem hagy húst a csontokon:

4:10-től a lényeg.

Valahol, egy számítógép előtt most egy programozó ül, és sír.

A Lfash-tartalomért bocs, nem találtam más forrást.



SmartEast híradó 13.

Megint külső helyszínről jelentkezünk a mobilvilág híreivel. Bónuszként - csak Ancsának - premier előtt leleplezik a Samsung Galaxy S III-at és még egy divatbemutatóra is bejutottunk!

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Sony Ice Cream Sandwich frissítések Árverésen az Apple I-es





Friss-ropogós OS-ek a magyar T-Mobile-nál is Megérkezett a Photosynth

A videót Polcz Péter készítette



November 10-én jön a Microsoft Office iPadre

A The Daily állítása szerint a Microsoft emberei már elkészültek az Office iPadre készített programcsomagjával, aminek segítségével megnyithatunk, létrehozhatunk és szerkeszthetünk Word, Excel és PowerPoint fájlokat. Miután a program átmegy a teszteken és az összes jóváhagyáson, benyújtják az Apple-höz, és pár hét alatt már fenn is lesz a program az AppStore-ban, élesítésre várva.

Ehhez képest igencsak meglepő a hivatalos start napja: öt hónap múlva, vagyis november 10-én lesz csak elérhető a programcsomag. Hogy miért kell várni, nem tudni, csak sejteni: a Windows 8 hivatalos startját várhatják, mielőtt erősítik a konkurenciát.
 




süti beállítások módosítása