almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Naplemente

Egy igazán ötletes Utazó iPhone-képet kaptunk T-től.

Horvátország, vitorlás, tenger közepe, valahol félúton Vis szigete és Rogoznyica között. Szerintem mókás kép lett, ha gondolod, tedd ki Utazó iPhone sorozatba.

Fain. Nagyon fain.



Ebben a házban lakik az Apple új vezére

Tim Cookot most sokan utálják, miután a héten kiderült, mennyi pénzhez, illetve egyéb javakhoz jutott 2011-ben, a forintban mérve százmilliárdos fizetés és részvényopciók  ellenére kiderült valami, amiért mégis lehet kedvelni a srácot.

Itt lakik:

A ház kábé feleakkora, mint amiben Steve Jobs lakott, és az sem épp a hivalkodásáról, vagy a larry ellisoni méreteiről volt híres. Csaba így írt Jobs otthonáról, mikor ott járt 2009-ben (nem hívták be, Örkényt idézve a találkozás nem jöhetett létre):

Feltűnő az az egyszerűség, ami körülveszi ezt az embert: a ház nem hivalkodó, csak harmonikus, nyugodt. Nincsenek óriási kerítések, a kert lényegében nyitott, egy könnyed mozdulattal beugorhattam volna, persze akkor a kiérkező rendőröknek hála már halott lennék.

Tim Cook pedig még ráígért erre. Azt állítja, azért él ilyen házban, hogy emlékeztesse magát, honnan jött. "A pénz nem motivál" - mondta. Nyilván ezért is bízott meg benne Jobs, ő is hasonlóan nyilatkozott a vagyonról.



Botrányba fulladt az iPhone 4S kínai debütálása

Úgy volt, hogy január 13-án Kínában és további 21 olyan országban is piacra dobják az iPhone 4S-t, ahol eddig hivatalosan nem volt elérhető a készülék.

Kínában óriási érdeklődés övezte a debütálást, a sanlituni Apple Store előtt több száz - talán több ezer, vagy akár kétmillió - ember is várt, hogy a helyi idő szerint reggel 7 órára hirdetett kapunyitáson telefont szerezzen. Amit elsőre nem lehetett látni, hogy a tömeg 99 százaléka fizetett sorban álló volt a későbbi jelentések szerint. Ezek 10-20 fős bandákban érkeztek, külön vezetőkkel, akik irányították őket. A terv az volt, hogy az itt megkaparintott telefonokat az utcákon adják el drágábban, esélyt sem adva az egyszeri kínaiaknak az egyszerű, hagyományos iPhone-vásárlásra.

Aztán elszabadult a káosz. Verekedés tört ki az egyes bandák között, rendőröknek kellett oszlatni, az Apple Store pedig emiatt nem nyitott ki 7-kor. Amikor kiniytottak, akkor sem kezdték meg az iPhone 4S árusítását. Emiatt a telefonüzérek tojással kezdték dobálni a boltot.

"Sajnos Sanlitunban nem tudtuk megnyitni az üzletünket a hatalmas csődület miatt. Hogy megvédjük a vásárlóink és a kollégáink biztonságát, a telefon nem lesz elérhető a pekingi és a sanghaji üzletekben egyelőre" - fogalmazott az Apple szóvivője.

Ilyen egy asian-level iPhone 4S debüt.



Automata videóvágás az iPhone-on

Nemrég megjelent egy érdekes, ingyenes app az AppStore-ban. A Magisto névre keresztelt program másik neve ez lehetne: Videóvágó a Népnek. Baromira leegyszerűsíti ugyanis a dolgokat, kijelöljük, milyen videókat akarunk összevágni, milyen zenét akarunk alatta hallani (előre felkínált lehetőségek közül lehet választani), és kész. A többit az app elvégzi: feltölti a videókat a szerverre, ott nekiesnek a feldolgozó algoritmusok, ritmusra képet váltanak, átvezetéseket tesznek a végső változatba, nagyítanak, kicsinyítenek meg minden.

Random kiválasztottam a zenés (meg egy kaleidoszkópos, illetve egy egeres) videóimat az iPhone-ról, néhány perc alatt ez a lebutított valami jött ki, amit aztán onnan helyből feltettem Youtube-ra:

Nem is rossz. Akinek nincsenek nagy elképzelései a videói megvágásával kapcsolatban, vagy csak gyorsan össze akar ütni egy szülinapi mozit a legjobb pillanatokból, amit emailben elküldhet, több órás klikkelgetés, fejvakarás nélkül megteheti. A végeredmény nem lesz hibátlan, de sokkal jobb, mint a nyers felvételek összessége.



A Sony bekeményít az iTunes Store ellen

A kiadó Music Unlimited nevű appja hamarosan eléri az AppStore-t, ezt jelentette be a CES-en a Sony, és ezt a cupertinóiak vehetik fenyegetésnek. Az előfizetéssel a felhasználók 10 dolláros havidíjért korlátlanul streamelhetnek zenéket a Sony 15 millió dalból álló katalógusában, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mekkora árat kell ugyanezért fizetniük az Apple-felhasználóknak (és hogy hol lesz elérhető az app - itthon nyilván egyhamar nem).

A Spotifyhoz hasonló megoldás elég jó ajánlat azoknak, akik sok zenét fogyasztanak, és elmúltak már azok az idők, amikor az Apple kizárta a boltjából a konkurenseket csak azért, mert konkurensek. A korlátlan zene lehetősége egyre több helyen elérhető, valószínűleg az Apple-nek is lépnie kell errefelé a közeljövőben.

A Sony képviselője, Tim Schaaff így fogalmazott: "lehetsz Sony-ügyfél úgy, hogy nem minden terméked Sony. Lehetőségünk van elérni ezeket a vásárlókat, és megmutatni nekik, mik az előnyei annak, ha Sony-felhasználók." Lássuk.




süti beállítások módosítása