almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Hollywood

A kis ribanc Ádám zsebében indult el a Los Angeles-i dombok felé:

Az álma az volt, hogy sztár lesz, hogy mindenki csak őt akarja majd tapogatni, és mindenki az ő bitrátáját lesi, az ő csatlakozójáról álmodik. Elment tehát egy castingra, ahol egy érzelmes jelenet előadása után (Wall-E és EVE találkozását mutatta be) a kövér, izzadtságszagú rendező csak ennyit mondott:

Elég, kint vagy a fókuszból. Különben is ilyenből, öcsém, mint te, százmillió akad.

És milyen igaza van - gondolta Utazónk, aki először gondolt arra, hogy a népszerűség kétélű kard. Vagy kilenc.



Az Apple kisebb tablettel kísérletezik

A megbízható belső forrásairól ismert John Gruber, a Daring Fireball szerzője azt állítja, hogy Cupertinóban egy 7.85 colos prototípussal játszanak. A kisebb iPad ugyanazt az 1024 x 768-as felbontást tudja állítólag, mint az első és második generációs iPad, így a fejlesztőknek egyáltalán nem kellene egy új felbontásra optimalizálni az appjaikat. Viszont tény, hogy 163 körüli ppi-t bajosan lehetne Retina Displaynek nevezni.

A hírről mindenkinek beugorhat, amit Steve Jobs mondott annak idején a 7 colos tabletekről. Azt állította, az első perctől bukásra vannak ítélve, smirglit kellene adni melléjük, hogy az ember ki tudja hegyezni az ujját a használathoz.

Persze többször elhangzott már a vezetők részéről, hogy Cupertinóban mindent kipróbálnak, és minden szóba jöhető variációra készül egy prototípus. A mostani pletyka tehát csak azt erősíti meg, hogy a 7 colos tablet szóba került.



Java-ügyileg összeszedte magát az Apple

Mint a rossz tanuló, gyorsan megírta az összes elmaradt háziját.

Miután egy új Java biztonsági rést kihasználó trójairól kiderült, jobban terjed, mint gondolták, az Apple láthatóan sietősre fogta. Két nappal az előző, 2012-001-es patch után kiadták a 2012-002-es verziót is. Hogy pontosan mit tud a frissítés, nem tudni, ugyanis a Software Update-ben található link a 2012-001-es verzió leírására visz.

Ha ez az ára, hogy ezután gyorsabban reagáljanak az Oracle-től érkező kritikus frissítésekre, legyen. Miután a Java frissítések rajtuk keresztül mennek, sokkal lassabban érkeztek meg a felhasználókhoz az update-ek, ami ilyen esetekben súlyos következményekkel járhat. Mostantól remélhetőleg lesz erre külön erőforrás.



SmartEast Híradó 5.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Megérkezett az Instagram Androidra
Elindult az európai Nexus S Ice Cream Sanwich OTA frissítése
Rajonganak az új iPadért
Ashton Kutcher játszhatja Steve Jobsot





Durván pörögnek az alkalmazások a RIM-nél
Kommentár: a RIM legutóbbi negyedéve és kilátásai
Offline BKV menetrend
Megkezdődött a Nokia talpra állása

A videót Polcz Péter készítette



Az elveszett iPhone 4S esete

Tudom, hogy mindenkiben ott lakik valahol Sherlock Holmes, és ez az eset tökéletesen alkalmas lenne egy fejezet elkészítésére. Már minden részletet tudunk, a napokban elvarrtak minden szálat, de nem tudjuk összerakni a kirakóst. Most kell, hogy Holmes történetté gyúrja a logikailag nem mindig linearitást mutató darabokat.

A darabok:

Az Apple az iPhone 4-es eset után egy évvel megismételte ugyanazt a mutatványt: egy alkalmazott egy San Francisco-i bárban elveszített egy prototípust, két hónappal a bemutató előtt. Az Apple ezúttal gyorsan, és határozottan reagált.

Egy Bernal Heights-i lakásba egyenruhások érkeznek, a rendőrnek látszó emberek felforgatják az otthont, azt állítva, hogy bemérték az elveszett iPhone 4S-t, és házkutatási parancsuk van. Nem találtak semmit.

A San Francisco-i rendőrség tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz. Az Apple-t azzal vádolja a lakás tulajdonosa, hogy saját embereit öltöztette rendőrruhába. Sergio Calderón perrel fenyeget.

A San Francisco-i rendőrség nem sokkal később beismeri, hogy köze volt az ügyhöz. Egyúttal egy belső nyomozást is indít.

Sergio Calderón ügyvédje azt nyilatkozza, nem tudtak megállapodni az Apple-lel, így indul a per.

John Theriault, az Apple biztonságért felelős vezetője elhagyja a céget, belső források szerint erre az elveszett iPhone 4S miatt került sor.

A San Francisco-i rendőrség belső nyomozásának eredménye ismeretlen.

Végül nem indult per az Apple-lel szemben, ez ügyben Calderón ügyvédjét a napokban megkereste a Network World. Az ügyvéd azt állította, hogy végül sikerült megállapodni az Apple-lel az ügyfelének, és láthatóan a megállapodás része, hogy nem kommentál semmit, és nem válaszol semmilyen kérdésre az esettel kapcsolatban. Az összes kérdésre így felelt: nem kommentálom.

Ti már tudjátok, ki a gyilkos, ha feltételezzük, hogy Calderón este hat és kilenc között nyitva hagyta a kamra ajtaját?




süti beállítások módosítása