almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Mézes hetek

Utazónk nem kimondottan az az elkötelezett fajta. Hétről hétre más országban jár, ráadásul mindig valaki mással. Ebből következik, hogy a házasság intézményében nem hisz, bár azért irigykedve nézte Annát és Gábort, akik a mézeshetekre vitték magukkal a kis ribancot, a Maldív-szigetekre.

A tőle várható módon trollkodott: azt jelezte az ifjú házasoknak, hogy az időjárás a mézesheteknek megfelelően ragyogóan napsütéses lesz, aztán csak röhögött magában, amikor zuhogott az eső.

Szeretnénk elküldeni az iPhone-jaink képét, amik velünk együtt töltik a mézesheteket a Maldív-szigeteken, Sun Island-en. Gábor állandó olvasótok. Mindig beszámol nekem a hírekről. Én is FAN vagyok. Ma végre nap is érte a mobilokat 4 nap eső és vihar után és az iPad-et is, amit szintén elhoztunk. Azon írjuk az üzenetet. A MacBook a szobában maradt.



Dögös csajoktól lesz jó egy mobilkonferencia?

Itt a SmartEast negyedik adása, amiben az egyik legfontosabb hazai mobilkonferenciáról, a Smartmobilról tudósít az Android Portál, az Appleblog, a Berryblog és a WP7.hu Ancsája.

 

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Jön az Instagram Androidra Frissült a Safari
Kiborult a bili az iPad 4G miatt





BlackBerry prototípusokat osztogat a RIM Átvette a Nokia az első helyet a WP7 OEM-ek között
Lesz Angry Birds Space WP7-re


Rendet vágnak a Foxconnál

Kiderült, hogy az Apple már egy ideje megbízást adott a Fair Labor Associationnek, vagyis az emberi jogokat szem előtt tartó nonprofit szervezetnek, világítsa át a Foxconn Apple-nek termelő gyárait, vizsgálják meg a valós munkakörülményeket és a túlórákat. Az eredmény egy szép, terjedelmes dokumentum lett, amit az Apple odatartott a Foxconn orra alá. Nem volt mit tenni, a cég egy rakás változtatást vezet be, hogy megfeleljen az előírásoknak.

Eddig a történet egy kövér happy endnek tűnik. És a legtöbb szabályozás esetében az is.

Csakhogy itt jön elő a már korábban említett körülmény: Kína nem az Egyesült Államok. Interjút adott néhány dolgozó a Reutersnek, akik egyáltalán nem örültek például annak, hogy 49 órában maximalizálták a ledolgozható órákat egy héten. "Azért vagyunk itt, hogy dolgozzunk, nem azért, hogy játszunk" - mondta a 25 éves Chen Yamei, aki négy éve dolgozik a gyárban, és havi 634 dollárt, 140 ezer forintot keres meg, aminek nagy részét hazaküldi a családjának. A kevesebb munkával pedig kevesebb pénz jár.

Ha az Foxconn kapuin kívül minden változatlan marad, márpedig ezen az Apple sem tud segíteni, akkor a szabályok betartásának sok esetben nem örülnek. Ennyit a rabszolgatartásról.

Eszembe jutott a South Park ide vonatkozó része, amikor a fiúk kiszabadítják az állatkertből Wilzyx-et, a bálnát, mert azt gondolják, hogy nem jó neki a vízben, és csak a Holdon képes élni. Nem sokat szaroznak, kilövik az állatot a Holdra, a rakéta fellövése után ujjonganak, mert most már a együtt van a többi Zypoddal, és boldogan élnek. Az utolsó vágókép pedig ez:



Itt az iPhoto 9.2.3

Az Apple saját fotóalkalmazásának újabb verziója került ki, mindenki marcangolja, amíg meleg. Elérhető a Software Update-ből vagy innen.

Az iPhoto update amellett, hogy általában stabilabbá teszi a programot, megold egy váratlan kilépés problémát, amit a több accounttal rendelkező operációs rendszerek esetében tapasztaltak.

A frissítéshez Mac OS X 10.6.8 vagy OS X Lion 10.7.3 kell.



iOS + Android = 90%

A képlet megoldása: a Nielsen jelentése szerint a legutóbbi három hónapban az Egyesült Államokban vásárolt okostelefonok 91 százaléka iOS- vagy Android-készülék. Aztaleborult. Miközben az előfizetőknek már pontosan fele használ okostelefont, ez az adat pedig szintén az Apple és a Google malmára hajtja a vizet, akarom mondani a pénzt.

A piaci részesedés egyébként egyelőre 48% Android, 32% iPhone és 11% BlackBerry. A pillanatnyi trendet látva viszont azt kell látnunk, hogy a két óriás tovább növeli részesedését, gyakorlatilag megfojtva mindenkit, aki nem lép valami ütőset.

Az arányszámok persze nincsenek kőbe vésve, egy-egy új termék mindig jelentősen az egyik vagy a másik térfélre fújhatja a vásárlókat, persze leginkább egy új iPhone tud óriási eltéréseket generálni. Itt látható a helyzet tavaly év végéig, az iPhone 4S érezhető hatásával (a grafikon minden hónapban az elmúlt negyedévben vásárlókat kérdezte):

Most egy kicsit megint eltávolodtak egymástól, az Apple 43, az Android 48 százalékon áll, az idő pedig az Apple-nek kedvez, ugyanis közeledik a nyár, és a kötelezően bemutatandó új iPhone.




süti beállítások módosítása