almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: szülinapi Prága

Még nincs két hete, hogy az Appleblog Eventen kiosztottunk száz darab meglepetés-tokot (ami egyébként azóta is kapható az Appleblogshopban), a kis ribanc máris ebben a kabátban illegette magát Csehország fővárosában.

Prága, Károly-híd, 10 fok, napsütés, és az iPhone 4S - a derivettertaft-os frizurámmal együtt- még mindig tart! Az extra pedig: a születésnapi Appleblog tok, ezért látható a telefon hátulja csak ;)

Természetesen a készülék is ott volt, és a kis ribanc hősiesen végezte a dolgát, szebbnél szebb képeket készítettem vele (nagy köszönet a Camera+ alkalmazásnak).



SmartEast Híradó 2.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!


 

Köszönjük Polcz Péternek a remek operatőri munkát.

Mi ez? Innen megtudhatod.



Fotók az új Retina Displayről

Olvasónk küldött két fotót az új iPadjéről, annak is legfontosabb képességét, az új kijelzőjét vehetjük közelebbről szemügyre. Az elsőn elvileg a feljavított szaturáció, a másodikon a pixelszámok drámaian megnövelt mennyisége látszik, utóbbi azt hiszem, egyértelműen vadkan.

Közben az AppStore is felkészült az új táblára, egy külön szekció kifejezetten az új felbontásra előkészített appokat ajánlja.



Szétkapták az új iPadet

Miközben a világ egyre több pontján veszik át az új iPadjüket az első vásárlók egy szabadban eltöltött, hűvös éjszaka után, az iFixit stábja már szét is kapta a kezükbe került példányt. Ez az a pont, amikor kiderül, pontosan milyen alkatrészekből áll össze egy-egy készülék.

Az első képeken látható, hogyan lehet szétszedni a készüléket.

Először a Retina Display került ki, a modellszám alapján megerősítést nyert, hogy Samsung gyártmányról van szó.

Eltávolították az alaplapot, amin az alábbi chipeket találták:

Az akksi nagy, bazi nagy.

A kamera kicsi.

Az új iPad javíthatósági mutatója az iFixit szerint 2/10, ahol 10 a legkönnyebben szerelhető készülék. Majdnem ezt a legnehezebb szétszedni és összerakni a világon. Mondjuk a Smart Cover 0 pontot kapott a 10-ből, egyértelműen az az abszolút győztes.



1080p iTunes videó egy Blu-Ray-jel összehasonlítva

Az Ars Technica legutóbb a 720p-s és 1080p-s iTunes-videókat hasonlította össze. Kiderült, hogy noha a fájlok méretben alig különböznek, nagy különbségek lehetnek a minőségben. Most az oldalon az 1080p-s iTunes-videóka a Blu-Ray filmekkel tették egymás mellé, és kiderült, itt kisebb a különbség, mint gondolták.

A DRM miatt nem tudtak screenshotot készíteni, a lenti képeket egy Dell U2312HM monitorról fotózták, az iTunes-videókat egy MacBook Air, a BR filmet egy Panasonic DMP-BD65 játszotta le. A film a 30 Days of Night, iTunes-ból 3,62 gigabájtos méretben szerezték meg, a BR-verzióról nem írnak pontos adatot, itt 50 gigabájt a felső korlát.

Fent és balra az iTunes-filmekből fotózott képek. Látható, hogy bizonyos esetekben alig vagy egyáltalán nem látható különbség, de ha véresszájú emberek orráról, vagy a szürke minden árnyalatát felvonultató ködről van szó, jól érzékelhető a minőségbeli eltérés. Összességében viszont meglepődtek az Ars Technicánál, hogy nem észleltek nagyobb eltéréseket.




süti beállítások módosítása