Bár ez már tegnapi hír, szóval kicsit késünk vele, de attól még kihagyhatatlan: megjelent az első magyar szinkronos mozi az iTunes Store-ban, a Verdák 2. Ez azért nagyon fontos, mert bár a Store-t eddig is elérhettük, az tulajdonképpen csak az amerikai bolt kiterjesztése volt, nem saját kölcsönző. A magyar nyelvű tartalom felbukkanása viszont egyértelmű jele a saját, csak nekünk szánt boltnak.

Már a film leírása magyar nyelvű, de az előzetes, illetve maga a teljes verzió is szinkronos. Eddig csak angolul tudtuk megnézni a filmeket leggyakrabban bármilyen felirat nélkül, ami komoly akadálya volt a Store hazai sikerének, a szinkronos mozik bizonyára sokat lendítenek a forgalmon, amit bizonyít, hogy most a Verdák 2 van a toplista élén.

A kölcsönzés 4 euróba, 1250 forintba kerül, a sima verziót 4,4 ezer, a hd-t 5,3 ezer forintért lehet megvásárolni a boltban. Utóbbiról érdemes tudni, hogy nem full hd, tehát 1920x1080 pixeles, hanem 1280x720 pixeles tartalmakat takar, bár a 4 Mbit/s-es adatmennyiségével a jobb minőségű netes tartalmak közé tartozik.