Régen foglalkoztunk ezzel a témával blogon, pedig nap mint nap határozzák el magukat emberek az OS X mellett. Emlékszünk az érzésre: bizonytalanok vagyunk, nem vagyunk biztosak abban, minden működik-e majd, amit eddig megszoktunk. Nekünk már régi az emlék, de az elmúlt hetekben többen is fordultak hozzám olyan kérdésekkel, hogy mennyire nehéz váltani. Az ünnepek alatt rövid tippeket, trükköket osztunk meg veletek, adunk néhány választ alapvető kérdésekre.

Szóval ha karácsonykor a fa alatt Macet találsz: no panic. Itt vagyunk.

Titeket, régi maceseket pedig arra kérlek, hogy kommentben egészítsétek ki a listát, ezekkel majd a következő posztokat tömöm meg. Ha nagyon hosszú lesz a végeredmény, legfeljebb kiadjuk könyvben, hahaha.

Az első tipp a szorzásjelre vonatkozik. Írnám be a táblázatba, de nem találom. Hol az a rohadt *? A Mac billentyűzetén nem találunk segítséget. A megoldás: Option (Alt) - Shift - vessző (,?)

És a kukac? Alt-Q.

cdcolt-keyboard_.jpg

A legjobb megoldás, ha az egyik asztalunkra (én a nem-fullscreenben használt Mailnek fenntartott asztalon használom) kitesszük háttérnek cdcolt képét, amin nagy felbontásban látszik a segítség. Megtalálhatunk minden karaktert.