Oké, most már egészen biztos, hogy más vezetői kommunikáció lépett életbe az Apple-nél. A mostani, Mapsszal kapcsolatos panaszáradatra Jobs arrogánsan legyintett volna, és mondott valami olyat, ami belefojtja a szót a hangoskodóba.

Tim Cook nem ezt teszi. Cook bocsánatot kér. Itt olvashatjátok ezt teljes hosszában.

Az Apple oldalán megjelent a hivatalos magyarázat arra, miért ilyen szar a Maps: mivel olyan ficsöröket szerettek volna, mint a turn-by-turn navigáció, a beszédfelismerés, a Flyover és a vektoros térkép, lépniük kellett. Saját térképet hoztak létre, az alapoktól.

fotó.PNG

Körülbelül a levélben ennyi a magyarázat, a többi sajnálkozás amiatt, hogy a cég nem hozta a tőle elvárható minőséget, és ígéretet fogalmaz meg a vezérigazgató arra, hogy jobb munkát végeznek a jövőben, és ezerrel javítják a hibákat.

Egy bekezdésben még ajánlja is a CEO, hogy a felhasználók próbálják ki a konkurensek alternatíváit, úgy mint a Bing, a MapQuest vagy a Waze programokat, esetleg a Google vagy a Nokia oldalán indítsák el a web appot, és tegyék ki ikonként az asztalra.

Nekem alapvetően tök szimpatikus ez az irány, de Cook levele egy kicsit too much. Mintha pityergett volna amikor írta, ennél kicsit jobban fel kell szegni a fejet. Nem nagyon, egy kicsit.

(Gergelynek kösz a screenshotot)