Pár nappal a MobileMe leállítása után az Apple kiküldte az értesítést az iWork.com szolgáltatásait használóknak is: a weboldal július 31-ig él, utána ezt a szolgáltatást is lekapcsolják. Az itt mentett dokumentumokat addig mindenki mentse le a gépére - így szól a figyelmeztetés.

Persze az iWork.com kivégzése sem visszalépést jelent, annyi történt, hogy közben kitaláltak jobb szolgáltatást, nagyjából ugyanerre. Ezentúl is lehet az eszközök között szinkronizálni a dokumentumokat, de erre már a Documents in the Cloud megoldás lesz a nyerő. Itt már minden automatikusan történik, nem kell feltölteni semmit sehová, a létrehozott fájlok automatikusan felmásznak felhőbe, és minden készülékről elérhetőek lesznek. A feltétel csak annyi, hogy az iWork szoftverek mindenhol fent legyenek, akár asztali, akár iOS-eszközről van szó.

Screen Shot 2012-07-03 at 10.31.53 AM.png

Az átmenet azonban, akárcsak a MobileMe-nél, nem veszteség nélküli. Elveszik ugyanis a megosztás funkció, a Documents in the Cloud segítségével csak a saját eszközeink között oszthatjuk meg a fájlokat. Itt is az van, mint az iDisk esetében: más szolgáltatót kell találni erre a megoldásra.