Javában zajlik az AllThingsD D10 konferencia, ahol a résztvevők sok egyéb mellett Steve Jobs örökségét is értékelik.

Egyrészt megjelent az iTunes Podcastok között Jobs összes interjúja a konferenciákon, 2003-tól egészen 2010-ig. 2004-ben bevallotta a vezér, hogy létezett egy Apple PDA, de nem adták ki. 2007-ben az azóta már netes mémmé avanzsáló Bill Gates-beszélgetés zajlott, 2010-ben a Flash-ről és az elvesztett iPhone-prototípusról beszéltek. A videók ingyenesen elérhetőek innen.

Idén Tim Cookból próbáltak meg információkat kiszedni, természetesen az igazgató ellenállt a legügyesebb kérdéseknek is. Itt egy videó a legfontosabb pillanatokról:

Ha tudunk a sorok között olvasni - és miért ne tudnánk, az Apple régóta kényszerít minket erre -, akkor láthatjuk, mi várható Cupertinóban.

Egyrészt az Apple még komolyabban veszi a titoktartás kérdését, erre nagy hangsúlyt helyez Cook.

Ezek után várhatjuk tőle a nagy coming outokat.

Szóba kerültek a fejlesztések is, a Sirivel kapcsolatban elárulta a vezér, hogy sokkal többre lesz képes, mint jelenleg, egy rakás ember ezen dolgozik náluk. A következő hónapokban meglátjuk, mit sikerült összehozniuk. Az elvárásunk: még intelligensebb beszédfelismerés, visszakérdezés a kérés pontosítására, nagyobb integráció az alkalmazásokkal, közösségi oldalakkal való együttműködés.

Apropó, a Facebookkal kapcsolatban megjegyezte Cook, hogy stay tuned, szorosabb együttműködést szeretnének Zuckerbergékkel.

A tévével kapcsolatban az igazgató kérdéssel felelt a kérdésre, elmondta, ha náluk van a technológia, el tudnak érni olyan eredményeket, amiket mások nem, és olyan terméket képesek fejleszteni, amilyet szeretnének, akkor érdemes belevágni egy ilyen feladatba. Ez tömören azt jelenti, hogy kusspicsába.

Ja, és a Pinggel nem elégedett. Szerinte a felhasználók eldöntötték, hogy nincs rá szükség, ezért nem ölnek bele sok energiát többé.

Borítékolható volt, tekintve hogy már arra sem emlékszem pontosan, mire is jó az a Ping.

A D10 többi videója itt elérhető.