Állítólag lesz. Jim Dalrymple a The Looptól mindenesetre így tudja, és emlékezhetünk rá, a csávót ellátják megbízható belső információkkal. Arra kérdésre, van-e bármekkora esély, hogy az Apple kinyírja a Mac Pro családot, azt válaszolta: nincs.

Nem csoda, hogy a kérdés napirenden van. A Mac Pro utoljára 2010 júliusában frissült, majdnem két éve, és a legutolsó, ma is az akkori áron kapható modell felett igencsak eljárt az idő. Korábban évente egyszer, gyakran 8-9 havonta frissítették a profi felhasználóknak készített erőműveket, most meg láthatóan nem erőlködnek, hogy ezt a réteget kiszolgálják.

Ráadásul már akkor felröppentek a pletykák, mikor az Apple kivégezte az XServe-et. A Final Cut Pro X pedig végképp azt sugallta egyeseknek, hogy az Apple átcsoportosítja az erőforrásait. Ami, tekintve a hordozható kézikütyük sikereit, érthető is volt valamennyire. Az egyik legfontosabb cupertinói jelszó, hogy ne aprózd el magad, fókuszálj csak néhány termékre. Bejött az iPad, alul meg kiesik, ami alul van.

A mostani tipp tehát az első reménysugár azoknak, akik komolyan tartottak a Mac Pro hivatalos elásásától. Többek között arra a 15 ezer emberre gondolok, akik lájkolták a We Want a New Macpro facebookos oldalt. Már ilyen is van, az oldalt létrehozó Lou Borella videóvágó annyit tett hozzá: "csak ezt a pár szót szeretnénk hallani: pro-felhasználók, türelem".

Hivatalosan továbbra sem kapták meg, amit akartak.