Elég komoly árverésre készül a Sotheby's. Két olyan fontos tétel is kalapács alá kerül, ami komoly hatással volt az informatikára. Az első csak közvetve: ezek olyan dokumentumok, amiket maga Steve Jobs írt alá, amikor még az Atarinál dolgozott, körülbelül két éven át 1976-tól. Akik olvasták Walter Isaacson könyvét, tudják, hogy ezek senkinek sem voltak könnyű idők, elsősorban a fiatal Jobs munkatársainak nem, akik olyan nehezen viselték el a kötekedő huszonévest, hogy azt el kellett szeparálni a többiektől egy esti műszakban.

A másik tétel azonban jóval izgalmasabb a dokumentumoknál: egy működő Apple I-es. Azért beszélhetünk nagyon értékes tételről, mert mindössze hat működőképes példány maradt fenn a gépből, amiből egyébként is csak ötvenet tartanak számon világszerte. Ez még az a gép, amit Steve Jobs szüleinek a garázsában rakott össze a saját kezével Woz, szóval elég rendesen meg is kérik a csomag árát.

A kikiáltási ár 180 ezer dollár, de valószínűleg ennek a többszörösét fizetik majd ki az aukción: a legutóbbi hasonló árverésen 150 ezer dollárról indult az Apple alapító okirata, de csak 1,6 milliónál fejezték be a licitet.