Géza küldte nekünk azt a remek képet, amiből kiderül, hogy nehezebb mostanában OS X-névadónak lenni, mint térítő szerzetesnek a Kamionosok és kurvák-partikon.

A táblázat két tengely mentén mozog: a vízszintes azt vizsgálja, hogy mennyire menő az állat neve, a függőleges meg azt, hogy melyik alcsalád nyerne egy verekedésben.

Egyből látszik a probléma: a gepárd jó indítás volt, viszonylag menő név, szóval az sem zavaró, hogy a legtöbb macskaféle simán agyonütné egy verekedésben. A Puma és a Jaguár egyértelmű szintlépés a nyers erőt figyelembe véve. A Panther ellensúlyozni tudta a gyengülést a menőséggel. A Tiger kétszeres ugrást jelent, hiszen erősebb is, menőbb is, mint a Panther.

Utána már kényszerpályán mozgott az Apple, beszorult a Panthera nembe, ahonnan a Lionig egyre kevésbé menő és egyre gyengébb állatokat volt kénytelen választani, aztán a 10.7-essel el is ért a csúcsra. Innen már csak lefele vezethetett az út, és a vállalat most először volt kénytelen olyan állatfajt választani, ami nemcsak gyengébb, de még kevésbé is menő, mint az elődje.

Ám ezzel még nincs vége. Merre tovább? Cougarnak, Kaguárnak csak nem hívhatják a 10.9-est, túl sok lenne már a pumából. Az Ocelot nemcsak béna, de gyenge is.

A házicicáról, vörös hiúzról, vadmacskáról és mezei hiúzról már ne is beszéljünk.

Szóval csak egy megoldás maradt: a Kardfogú tigris. Az mindegyik macskánál nagyobb, erősebb és menőbb.

Kár, hogy már kihalt.