Az Apple szerdán megosztotta a fejlesztőkkel az OS X 10.8-as Mountain Lion Developer Preview 3 nevű verzióját. A regisztrált felhasználók a Mac App Store-ból tudják letölteni az operációs rendszert. Jó lesz azonban vigyázni, a 2007 közepén megjelent MacBook Prók például nem kompatibilisek az OS-sel. Nem tudatos döntésről van szó, a 10.8-as nem kukázza a régebbi gépeket, az Apple tud a hibáról és már jelezte, hogy amilyen hamar lehet, javítja azt.

Az első próbák alapján komolyabb problémák vannak a gyors felhasználóváltás és a Mail-, valamint a Twitter megosztás-funkcióival, illetve a QuickTime screen-recording és bénázik, ha Nvidia-grafikus mag dolgozik alatta. Mindezek persze egy bétánál elnézhetők, éppen ezért fontos tudnia a felhasználónak telepítés előtt, hogy ez még egy közel sem kész operációs rendszer.

A mostani verzió egyébként már a sokadik Preview 3-as: az első áprilisban érkezett, a második május elsején, és 16-án megérkezett a harmadik hármas is.

A végleges verzió a tervek szerint nyáron jelenik meg és részletesebben a június 11-én kezdődő WWDC-n ismerhetjük meg az operációs rendszert.