Miközben hivatalos oldalról semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy az Apple tévét tervez piacra dobni azon kívül, hogy Steve Jobs bevallotta, még neki is problémát jelentett a tökéletes koncepció kidolgozása, pletykák azért akadnak bőven.

Most épp a Cult of Mac állítja, hogy egy szélsőségesen bennfentes, korábban rendszeresen jó tippeket adó forrásuk a saját szemével látta a titokzatos szerkezetet.

Az ismeretlen jótevő szerint a tévé lényegében úgy néz ki, mint egy aktuális Cinema Display, csak sokkal nagyobb annál, és az Apple már a piacra dobást készíti elő. Ez némiképp ellentmond azoknak az információknak, amik szerint 2014-nél előbb aligha kerül a boltokba a készülék.

A tévét a Cult of Mac forrása szerint is képesek leszünk a Siri-n keresztül hanggal irányítani, és lesz benne iSight kamera is, hogy lehessen FaceTime-ozni vele. Sőt, ha lehet hinni a fickónak/csajnak, a kamera intelligens lesz, képes felismerni egy arcot a szobában és azt követni, hogy ne kelljen pont a tévével szemben ülni egy normális videótelefonáláshoz.