Érdekes összefoglaló jelent meg Jonathan Ive-ról, az Apple formatervezőjéről a Financial Timesban. Az újságnak nyilatkozó bennfentesek egy része végtelen tisztelettel beszél a brit dizájnerről, akadt azonban olyan is, aki nem tartja túl sokra a munkásságát. "Főleg abban volt tehetséges, hogy jó kapcsolatot tudott kiépíteni Jobs-szal" - mondta egy név nélkül nyilatkozó volt Apple-alkalmazott, aki szerint Ive gyakran húzott hasznot a barátságból, és aki szerint a tervező képes átgázolni bárkin, aki az útjába kerül.

Egy másik nyilatkozó, Dave Morin azonban egészen másként látja az Ive-jelenséget. "Ő is maximalista, amiért elképesztő tisztelet övezi a cégnél. Emlékszem, amikor a MacBook tervezgetése közben egy csalódott mérnök felhívta Ive figyelmét arra, hogy a fogyatékkal élő emberek nehezen tudják majd felnyitni a laptopot. Jony ezután három hónapot töltött az újratervezéssel, a forma kialakításával, azzal, hogy a kijelző súlya megfelelő legyen, míg végül előállt a ma is ismert megoldással, amit egyetlen ujjal is fel lehet nyitni".

Jobs és Ive kapcsolata egyébként megérne egy külön könyvet is, már csak az alapján amint Walter Isaacsontól olvashattunk róluk. Ahogy Ive nyilatkozott: "időnként bántott, amikor Jobs a sajátjaként adta elő az ötleteimet… de ezek semmit sem érnének, ha nem lett volna itt, nem vezetett volna végig az úton, nem formálta volna őket termékekké".