Az iFixit most sem bírt magával, ahogy megkaparintotta, darabokra szedte az új Apple TV-t, hiszen ez a dolga. A 10-ből egyébként 8 pontot adott a készülék szerelhetőségére, ami jóval több, mint az új iPad két pontja: utóbbi az iFixit szerint majdnem szétszedhetetlen és legalább ennyire újra összerakhatatlan (létező szó!).

A készülék átvizsgálása után a vandálok arra jutottak, hogy a harmadik generációs Apple TV-ben már két antenna is van, nyilván ezzel kívánja orvosolni a gyártó a korábbi hatótáv-, és jelerősség problémákat. Kiderült az is, hogy az új iPadből már ismert Broadcom 4330-as csip felel a wifis kommunikációért, ami 2,4 és 5 gigahertzen is kiválóan érzi magát és sikerült nyomára bukkanni az egymagos, korábban nem létező A5-ös processzornak is.

A kis dobozba belefért még 512 megabájt memória, kétszer annyi, mint amennyit a korábbi készülékek használtak, valamint egy 8 gigabjátos háttértár is, pont akkora, mint az előző generációba.

Az iFixit egyébként azt állítja, hogy az új cucc nem melegszik majd annyira, mint a korábbi, de lévén, hogy asztali eszközről van szó, amit nem tapogatunk, ettől a hírtől azért ne jöjjünk erős izgalmi állapotba. Mondjuk a villanyszámlánkra jó hatással lesz a csökkenő fogyasztás, az biztos.