Az Ars Technica legutóbb a 720p-s és 1080p-s iTunes-videókat hasonlította össze. Kiderült, hogy noha a fájlok méretben alig különböznek, nagy különbségek lehetnek a minőségben. Most az oldalon az 1080p-s iTunes-videóka a Blu-Ray filmekkel tették egymás mellé, és kiderült, itt kisebb a különbség, mint gondolták.

A DRM miatt nem tudtak screenshotot készíteni, a lenti képeket egy Dell U2312HM monitorról fotózták, az iTunes-videókat egy MacBook Air, a BR filmet egy Panasonic DMP-BD65 játszotta le. A film a 30 Days of Night, iTunes-ból 3,62 gigabájtos méretben szerezték meg, a BR-verzióról nem írnak pontos adatot, itt 50 gigabájt a felső korlát.

Fent és balra az iTunes-filmekből fotózott képek. Látható, hogy bizonyos esetekben alig vagy egyáltalán nem látható különbség, de ha véresszájú emberek orráról, vagy a szürke minden árnyalatát felvonultató ködről van szó, jól érzékelhető a minőségbeli eltérés. Összességében viszont meglepődtek az Ars Technicánál, hogy nem észleltek nagyobb eltéréseket.