Most már hivatalos: az Apple szétküldte meghívóit a sajtó képviselőinek, amiből kiderül, hogy március hetedikén lesz a premierje az új iPadnek, méghozzá San Franciscóban, délelőtt tízkor, ami hazai idő szerint este hét órát jelent.

A meghívó mellé készített kép egyértelmű: a közelről fotózott iPad-kijelzőn tisztán látszik, hogy az már nem az első két generációnál használt 1024x768-as panel, hanem a már régóta várt, jóval nagyobb felbontású, és talán jóval telítettebb színek megjelenítésére képes Retina Display.

Egyébként meglehetősen ritka, hogy az Apple az esemény előtt lelője a legnagyobb poént. Persze úgyis mindenki tudta, hogy érkezik a Retina Display, akkor is meglepő, hogy az Apple ilyen szinten leleplezte magát a meghívóval. Amin egyébként van még egy fontos információ: nem látható Home-gomb a készüléken, ami vagy azt jelenti, hogy azt száműzték az iPadről, vagy pedig azt, hogy portré-módban fotózták a tabletet.

A piacok mindenesetre lelkesek, a hír hatására elég sokat erősödött a részvényárfolyam és sikerült benézni az 500 milliárd dolláros piaci kapitalizáció fölé is.