Az Apple ma bejelentette, hogy a jogi csatározásnak újabb áldozata van Németországban: a cupertinóiak kénytelenek voltak a Motorola nyomására leállítani az iCloud összes push szolgáltatását az országban. Paff.

A leveleket a felhasználók vagy a weboldalon keresztül, vagy az iOS-eszköz átállításával érhetik el - kikapcsolva a push funkciót. A hatás utóbbi esetben annyi lesz, hogy nem azonnal jelennek meg a beérkező levelek, hanem amikor a szerverről lekéri azokat a kliens. A korlátozás csak a mobileszközökre vonatkozik, a Maceket nem érinti a határozat. A még futó MobileMe-előfizetők esetében állítólag a naptár és a kontaktok szinkronizálását is kikapcsolták.

A Motorola 2011 áprilisában támadta meg az Apple-t a mannheimi bíróságon, februárban pedig a bíró megadta a Motorolának a lehetőséget, hogy 100 millió euró letétele mellett letilthatja a kérdéses szabadalommal összefüggő Apple-tevékenységeket. Úgy tűnik, ez meg is történt. Ha a legfelsőbb bíróságon végül kiderül, hogy az Apple mégsem sértett szabadalmat, vagy megfelelően járt el, ebből a pénzből kell kifizetni a cég kárát.

Az Apple természetesen fellebbezett, meglátjuk, mi lesz a történet vége. Viszont a német Apple-felhasználók többet szívnak mostanában, mint egy két hetes reggae-fesztivál összes résztvevője együttvéve.