A MICGadget állítása szerint hozzájutott egy iPad 3 házához, ami körülbelül két héttel a hivatalos bemutató előtt már egyáltalán nem tűnik lehetetlennek: ha tényleg március hetedike környékén mutatják be a modellt, és idén is csak pár nap lesz a bemutató és a kiskereskedelmi premier között, akkor már százezres, de akár milliós tételben állhatnak valamelyik kínai üzemben a legyártott iPad 3-alkatrészek. Azokból meg könnyen kikerülhet egy-kettő a gyárból.

A lap egyébként érdekes megállapításokat tesz. Azt állítja például, hogy az iPad 3 1-1,5 milliméterrel vastagabb lesz az iPad 2-nél attól függően, hogy hol mérjük. Ez viszont tökéletesen szembemegy az Apple korábbi csapásirányával, hiszen eddig szinte mindegyik eszköz vékonyabb lett, mint az őt megelőző.

Valamiért úgy rémlett, hogy a második generációs nano talán valamivel kövérebb volt, mint az első, de nem, kicsit kutattam és kiderült, hogy még az is vékonyodott négy százaléknyit.

Érthető, hiszen ez a fejlődési irány volt Steve Jobs nagy álma, kecses eszközöket akart és mindent megtett annak érdekében, hogy ezt elérje. Persze 1,5 milliméter nem nagy ár, ha tényleg négymagos processzor és az ehhez tartozó nagyobb akkumulátor került az iPadbe, mégis egészen új utat jelent a korábbi irányvonalhoz képest.

Ugyanakkor, bár a képen nem látszik, a MICGadget azt állítja, hogy az elvékonyodó részek miatt a vastagodás ellenére vékonyabbnak érződik az új modell, szóval némi optikai tuninggal próbáltak javítani a helyzeten. A lap azt is megállapította, hogy a tablet vékonyabb keretet kap elődjénél, az meg tisztán látszik, hogy az optika mérete jelentősen nőtt, ami jobb minőségű kamerát jelent.

Update: ahogy arra Czukovács Balázs is felhívta a figyelmet, az Engadgeten meg egy olyan fotó látható, amin állítólag az iPad 3 alaplapja látható, és amiről tisztán leolvasható a processzor neve: A5X, szemben az iPad 2-ben használt A5-tel.

Ha hiteles képről van szó, akkor aligha kerül négymagos csip az iPad 3-ba, legfeljebb finom ráncfelvarrásra lehet számítani az iPad 2 kétmagosához képest. Ebben az esetben viszont még érthetetlenebb a vastagabb ház.