Grammy életműdíjjal jutalmazták Steve Jobsot a hétvégén, a díjat Eddy Cue, az Apple Internet Software and Services részlegének vezetője vette át. Az Apple 2002-ben már kapott műszaki termékeknek járó Grammyt, de a mostani díj kifejezetten Jobsnak járt a zenei életre tett hatása miatt. Itt természetesen a dalok internetes terjesztésére, vagyis az iTunes Store hatására kell gondolni. Ugyanezzel a díjjal jutamazták Les Pault, Clive Davist, Thomas Edisont, Walt Disneyt és a Beatlest is.

Eddy Cue ezekkel a szavakkal vette át a díjat:

Átvenni ezt a díjat nagyon sokat jelent nekem, mert a zene nagyon sokat jelentett neki. Azt mondta nekünk, hogy a zene formálta az életét. Az tette azzá, aki. Mindenki, aki ismerte Steve-et, tudja, milyen mély hatással voltak rá az olyan előadók, mint Bob Dylan és a Beatles.

Steve azon dolgozott, hogy a zenét innovatív módon juttassa el mindenkihez. Minden egyes nap erről beszélgettünk. Amikor bemutattuk az iPodot 2001-ben, az emberek megkérdezték: Miért készít az Apple zenelejátszót? Az ő válasza egyszerű volt: Szeretjük a zenét, és mindig jó olyan dolgot csinálni, amit szeretsz.