almalé és kungfu Rólunk

A három kép esete

Én igazán nagyon szerettem volna írni valami értelmes posztot mára, de igazából tegnap Magyarország nagyjából összes csúcsborát végigkóstoltam, úgyhogy az agyam helyén vattacukor van. Málnás, például.

De ezer szónál is többet mond egy grafikon, mondá ilyenkor a bölcs, és én is csak a bölcstől tudok idézni. Az első képen a mobil operációs rendszerek kronológiai rendjét és haláluk időpontjait láthatjuk, a második ábrán azt, hogy az Apple milyen jó helyre vágta a fejszéjét, a harmadik meg az e heti White House-parti, és a résztvevők.

Ha nektek bármi értelmes eszetekbe jut a fenti képek kapcsán, kommenteljetek, az Isten áldjon meg érte benneteket. A blogger most háttérbe szorul, és figyel.



Jövő héten már jöhetnek az új MacBook Prók

Most már senki ne vegyen MacBook Prót, a hírek szerint jövő héten érkeznek az új modellek. Persze a hírek nem az Apple felől csorogtak, hivatalosan csak annyit tudni, hogy az ázsiai Apple Store-okban a 24 órás szállítási időt a héten átírták 1-5 napra, de egyre többen erősítik meg, hogy még a korábbi, március elsejére becsült időpontnál is gyorsabban itt lesznek az új laptopok.

A MacRumors szerint február 24-én frissítik az üzleteket, az iSpazio olasz blog még öt új azonosítót is elcsípett a nyilvántartásból - állítólag egy Apple alkalmazott küldte neki. A mostani szériában hatan vannak, ami azt jelenti, hogy az egyik 15 colos modell kiesik (persze az upgrade-elési lehetőség mindig adott, így az alapszéria számának nincs is túl sok értelme).

A Sandy Bridge processzorok mellett sokan egy minimális redizájnban is bíznak, mióta Tim Cook a MacBook jövőjének nevezte a MacBook Airt, számíthatunk egy könnyebb vagy legalább vékonyabb házra.

Nem kérünk mi sokat, csak legyen olyan, mint az Air, hatalmas aksikkal, a mostaninál nagyobb teljesítményű processzorral, és alap SSD-vel. Ja, és mindezt olcsóbban.

És ha már úgyis frissítik a boltot, jöhetnek az új iMacek is.



Utazó iPhone: Antarktisz

Aki azt hiszi, hogy Magyarországon hideg van, hát most figyeljen.

Délre van, de nem meleg. A szárazföld felé haladva az átlaghőmérséklet mínusz 55 fok.

Megragadtam a lehetőséget, és szóltam a barátomnak, hogy készítsen pár képet az iPhone-járól és rólam az Antarktiszon. Ha a térképen keresnétek Rothera néven található ama állomás, ahol a Kedvesem dolgozik. Én nem vagyok ott, de talán én is látszom egy picit. Már nagyon várom vissza, de nem magányosan, mert itt van velem az iPhone-om:)

Julcsi és Steven küldte a képet, Steven egyébként elektrotechnikai mérnök és hűtőberendezésekkel foglalkozik. Az Antarktiszon. Tényleg.



Nem lesz iPhone nano a Times szerint

Na végre egy hihetőbb pletyka, a Bloomberg és a Wall Street Journal mini iPhone-ról szóló híresztelései után a New York Times is írt egyet a témában, az egyetlen lehetséges konklúzióval: nem lesz iPhone nano.

Egyrészt mert egy kisebb iPhone kezelhetetlen lenne (legfeljebb a keretet lehetne eltüntetni, de a gomb eltüntetésére még nem állunk készen), ráadásul a gyártás költségeit sem nyomná le számottevően az, ha feleakkora telefont raknának össze.

A lap helyette egy olcsóbb iPhone-ról beszél, ami méretben megegyezne a mostanival, de a belepakolt hardvereket úgy választanák meg, hogy alacsonyabb árat határozhassanak meg a telefonhoz. Ahogy a mostani iPod touch 300 dollárba kerül, úgy a tipp szerint az iPhone Cheap is e körül mozogna.

Erre a szintén belső infóra hivatkozó állításra azt tudom mondani, hogy kisebb hülyeség, mint a felezett méretű iPhone, de még így sem áll meg a lábán. Ha lenyomják 10-20 dollárral a gyártási költségeket, miért kellene 300 dollárért dobálniuk? Nem beszélve arról, hogy a "gagyi-iPhone", mint az emberek fejében megjelenő kategória, nem lenne egyáltalán jó hatással a márkára.

A legdrágább alkatrész az iPhone 4-ben a kijelző, ami az iSuppli szerint 28,5 dollár alapáron, a proci nagyjából tíz dolcsi, és így haladunk lefelé az alkatrészek árában. Ha ezeket a tételeket faragjuk, meg az üveg helyett visszatérünk a műanyagra, ott leszünk, ahol az iPhone 3GS van. Azt meg továbbra is lehet kapni, olcsóbban, szóval máris megvan az iPhone Cheap.

Van egy olyan érzésem, hogy Cupertinóban éppen nagyban tesztelik az információ-kiszivárogtatási csatornákat.



Az iPhone 4-et választották a legjobb mobilnak

Véget ért tegnap a Mobile World Congress 2011, amin többek között a legjobb mobilt is megválasztották. Az egyébként erőteljesen Android-dominanciát mutató rendezvényen, ahol az Apple semmilyen formában nem képviseltette magát, az iPhone 4 nyerte ezt a díjat. Ez pedig nyilván sokat dob a díj közmegítélésén, az objektivitás hangoztatására nem is kell jobb módszer. Mint hogy megválasztják a _világ_ _legjobb_ _telefonját_ a világ legjobb telefonjának.

A bírák értékelése:

Great screen, sharp design, fantastic materials, and phenomenal ecosystem for app developers. In a tight race, the iPhone 4 built on the success of its predecessors to set the pace for smart phones.

Vagyis nagyszerű kijelző és dizájn, fantasztikus anyaghasználat, és piramidális ökoszisztéma az alkalmazások fejlesztőinek. Egy szoros versenyben az iPhone 4 az elődje sikerére épített, és diktálja a tempót az okostelefonok piacán.




süti beállítások módosítása