almalé és kungfu Rólunk

Hamis iPad miatt perelik a Walmartot

Egyedülálló történet bontakozik ki Atlantában, egy férfi ugyanis egy ottani Walmartban vásárolt iPadet, de a dobozban nem egy iPad volt. Nem is egy eredetire megszólalásig hasonlító kínai tablet, hanem egy teljesen értéktelen fém- és műanyagdarab, amit valószínűleg kiállítási darabnak szántak.

A Walmart szerint a férfi tette bele a dobozba a hamis példányt, és most kéri vissza az iPad árát, a férfi szerint viszont valószínűleg korábban játszotta el ezt valaki. Nehéz lenne megmondani kinek van igaza, mindenesetre a férfi perelni is hajlandó.

A Walmart tovább vizsgálja az ügyet.



Az eddigi laptopmennyiség kétszeresét rendelte be az Apple

I think this is the end of the laptop. Here we have the man who invented the personal computer, then the laptop. He’s now destroying them. That is an amazing life.

Rupert Murdoch mondta nemrég ezt, ő nevezte Steve Jobsot a pc és a laptop feltalálójának, majd kivégzőjének. Az iPad, és általában a tabletek ugyanis látszólag a laptopeladásokat zabálják fel.

Különös módon azonban ez az Apple esetében olyannyira nem igaz, hogy a cupertinóiak _megkétszerezték_ a jól fogyó modellek rendelését az ázsiai gyáraktól. Hogy mik ezek a jól fogyó modellek, nem tudni pontosan, de sejthetjük: a MacBook Prók mellé a legutóbbi frissítés óta a MacBook Airek is felsorakoztak, szóval biztos, hogy az ultrahordozható laptopokból is nagyobb mennyiséget kérnek.

Abból a laptopból, amit Tim Cook nemrég a jövő laptopjának nevezett: kicsi, vékony és merevlemez helyett a drasztikus árzuhanás alatt lévő - és előtt álló - SSD dolgozik benne. A további okokat az elnevezésre itt taglaltuk.

Az Apple tehát nem kinyírja, hanem megújítja a laptopjait, hogy hordozhatóságban, kényelemben minél közelebb legyen az iPadhez. Persze ahogy Murdoch mondta, az is nagyon szép.



Utazó iPhone: utazás közben

Aki követ minket az Egy nap a városban blogunkon is, tudhatja, hogy Csaba nemrég Amszterdamban volt. De azt már nem tudhatja, hogy ezúttal ő is LÁTTA. Látta rüfkélkedni az Utazót.

Az eset a KLM Budapest-Amszterdam járatán történt, Csaba a felszállásnál vette észre, hogy ugyanazzal a járattal utazik a kis ribanc, ráadásul minden gyermek álmát valósítja meg: a pilótafülkében utazik.

Nem tudom, mi ez, hogy újabban csak így másodkézből, véletlenül kapjuk csak lencsevégre utazónkat, de kezd aggasztani a dolog. Olyan, mintha már nem akarna sztár lenni, minket meg rákényszerítene a paparazzóságra.

(A posztban használt hülye szavak nem a véletlen művei)



Az egyház szerint az iPhone hasznos gyónás előtt

A gyónást segítő alkalmazás jelent meg az AppStore-ban, a Confession appot ráadásul a római katolikus egyház is elfogadta. Nem lehet sajnos online felvenni a szentséget, az alkalmazás nem oldoz fel, és nem rója ki a penitetnciát, viszont számtalan önostorozó ficsör van beépítve.

Az előre generált bűnökön kívül lehet hozzáadni a készítők által nem ismert vétkeket, az alkalmazás számolja a legutóbbi gyónás óta eltelt időt. Az app figyelembe veszi, hogy a felhasználó milyen nemű, hány éves, házas-e, ez alapján készít elő a híveket a fülbe súgásra.

Még durvább, hogy az app nem ingyenes, 1,59 euróba kerül - vagyis nagyot lehet szakítani vele -, mindenesetre látszik, hogy a Vatikán a digitális technológia felé mozdul. Már csak a Jézus-haver szobor kell, és meg van mentve az egyház.



Videó Steve Jobsról egy 1978-as tévéadás előtt

Egy ritka felvételt küldte át nekünk Sixx, amin a 23 éves Jobs egy televíziós interjú felvételére készül. Láthatóan és saját bevallása szerint sem szokott hozzá akkor még az ilyesmihez, még azon is meglepődik, hogy a saját arcát látja egy képernyőn.

Gondoljuk el, két évvel az Apple I., egy évvel az Apple II. piacra dobása után járunk, az interjúk kérdései még a "mi az a pc, és mire jó?" kérdéskörre szorítkoztak. GUI még sehol, a következő évben látogatnak a Steve-ek a Xerox szentélyébe, ahol részvényopciók ellenében az ottani vezetőség megengedi az ambíciózus kollégáknak, hogy körbeszaglásszanak - már régóta ültek a kincset érő projekten.




süti beállítások módosítása