almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Soponyai kastély

A kis ribancunk ezúttal velem utazott, Székesfehérvár mellett a Sávíz völgyébe látogattunk, simogattunk szarvast, nézegettük a gémeket és elhagyott kastélyt látogattunk.

A fotón a soponyai kastély főbejárata látható, amit gazerdőn keresztül látogathatunk meg. A kastély az 1740-es évektől kezdődően épült, jelenlegi formáját Zichy V. János, Pollach Mihály és az idő vasfogának együttes közreműködésével nyerte el.

A kastélyról egyébként szerintem írok majd egy posztot a másik blogunkra, az Egy nap a városbanra, ha érdekel valakit egy ilyen haldokló szépség.



Lebutított Thunderbolt chip van az új Airben

Nemrég megtudtuk - persze nem az Apple-től -, hogy az új Airek egy részébe gyorsabb, a másikba lassabb SSD került, most pedig azt derítették az AnandTech szerzői, hogy méretben kisebb, lebutított Thunderbolt chip került a gépekbe.

Az Eagle Ridge nevű chip került a vékonyabb családba, ami két Thunderbolt csatornát kezel, valamint egy csatornát a képinformáció továbbításához.

Ez leginkább azt jelenti, hogy a teljes méretű Light Ridge-dzsel szemben - ami két kijelzőkhöz tartozó és négy adatcsatornát tartalmaz - az új Air csak egy külső monitort képes kezelni. Annak ellenére, hogy a grafikus mag elbírna kettővel is.

A Mac minibe, az iMacbe és a MacBook Prókba a Light Ridge került, az Air az egyetlen Apple-termék, amibe a feleakkora méretű, szerényebb képességű chipet tették.



Nem lehet kiakasztani az Apple-alkalmazottakat

Mark Malkoff komikus mindent megpróbált, hogy kihozza őket a sodrukból. Ehhez felhasznált egy pizzás fiút, a feleségét, Darth Vadert és egy kecskét is. Hiába, egy Apple Store-ban MINDENT LEHET.

Danzinak köszönjük a tippet.



Az Apple a legnagyobb okostelefon-gyártó a világon

Négy évvel az első iPhone bemutatása után megtörtént: az Apple a legnagyobb okostelefon-gyártó a világon. A Strategy Analytics elemzése szerint a cupertinói cég adta el a legtöbb okostelefont az előző negyedévben, övék a piac több mint 18 százaléka.

A táblázatból az is látszik, mennyi minden változhat egyetlen év alatt. A Nokia elveszítette magabiztos előnyét, és a szintén remekül teljesítő Samsung is megelőzte. A 2011 második negyedévében 20,3 millió készüléket eladó Apple pedig a csúcsra ért.

Ez pedig azért is óriási dolog, mert egy kifutó modellel, az iPhone 4-gyel érte el a cég ezeket a számokat. Valószínű, hogy a következő negyedévben még jobban elhúznak majd, és Cupertinóban a csapból is pezsgő folyik majd.



Itthon is olcsóbban kapnak Macet a diákok

Magyarországon is beindult a back-to-school akció, idén pedig a korábbi ingyen iPod touch-nál szerintem sokkal vonzóbb ajánlata van a hazai APR-eknek: bármelyik Mac 10 százalék kedvezménnyel vásárolható meg felsőoktatásban dolgozók, illetve tanuló diákok számára. Ha a Mac mellé bármilyen kiegészítőt választunk, a szokásos 5 százalék jár a második termékre.

Az Egyesült Államokban 100 dolláros Gift Card jár a diákoknak, amit az iTunes Store-ban, iBookstore-ban, AppStore-ban vagy a Mac App Store-ban vásárolhatnak le.

Az akció augusztus 21-ig tart. Más kedvezménnyel nem vonható össze. Az akció az iPad, illetve iPod modellekre nem vonatkozik.

Az akció az APR-ekben elérhető, vagyis az iStyle, az XMS és a Starking üzleteiben.




süti beállítások módosítása