almalé és kungfu Rólunk

Kétkilós objektívet az iPhone-ra!

A Photojojo nevű online üzlet valami rettenetes ötlettől vezérelve piacra dobott egy iPhone-hoz illeszthető keretet, amivel Canon EOS vagy Nikon SLR objektívek csatlakoztathatóak – a telefonhoz.

250 dollárért (46 ezer forintért) olyan szörnyet csinálhatunk az iPhone 4-ből, amilyet el sem tudtunk eddig képzelni.

Ilyen képeket készíthetünk így, mindenki ítéljen maga:

Nem tudom kitalálni a célcsoportot. Nem tudom elképzelni azt az embert, aki magával cipel egy-kétkilós objektíveket, fényképezőgép nélkül, hogy aztán végeredményben feldíszített iPhone-minőségű képeket készítsen.

Ennek semmi értelme. Miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni? Ennek nincs értelme!



Utazó iPhone: Fotosop!!!

Utazónk akkora sztár lett, hogy már hamisítják, összevágják különféle hátterekkel, nemsokára azon kapja majd magát, hgoy kicserélik a fejét vagy a testét, és egy másik telefon tartozékait másolják rá. Házipornós felvételekkel lesz tele az internet, amin valami Samsunggal vagy HTC-vel fekszik össze. Ne higgyünk ilyen képeknek. Ennek se.

Fullchaos fotója valódi is, meg nem is. Tényleg ott járt az Utazó, a sziklák között, csak nem mert kibújni a mellényzsebből. Az igyekezetért mindenesetre csillagos ötös a készítőnek.

A kép nyilvánvalóan fake. Mallorca szigetén, az álomszerűen kicsipkézett tengerparton, egy természetvédelmi terület kristálytiszta vizű öblében készült, de hát úgyis renderelt. Ugyanis lehetetlen egy kisebb szakadék mélyéről, tíz centire a vízfelszíntől, strandpapucsban a sziklába kapaszkodva értelmezhető fényképet készíteni. Ráadásul úgy, hogy egy rossz mozdulat, és nemcsak az iPhone, de a fényképezőgép és az összes hitelkártyám is kárát látja, ha vízbe zuhanok.

Szóval a kép fotosop, mert bármennyire is igyekeztem, nem tudtam olyat készíteni, amelyen egyszerre éles útitársam és a lenyűgöző táj is. Ezért mellékeltem a bizonyítékokat is, lám, egészem mélyre is lemásztam a kép kedvéért, talpamat nyaldosta a tenger.

A sziget egyébként a várt látványosságokat hozta: a brutális sziklás hegyeket, a meseszerű tájat, és a már-már karib-szigeteki tisztaságú tenger látványát némiképpen árnyékolja a mintegy kétmillió német turista, akiknek az egyik fele a repülőgép leszállása óta tolja magába a piát, a másik fele 70 év feletti nyugger, aki 30-cal veszi a bérforddal a szerpentint. Szóval klassz hely, tessék előszezonban menni, mint mi, és akkor elviselhető.

Hát a kis ribanc nem Mallorcán járt? (De.)



3G-s lesz az iPod touch?

Az iPod touch-ra az Apple is úgy hivatkozik, mint az iPhone telefonálási lehetőség nélkül. De mi van, ha ez nem lesz így sokáig? Játsszunk el a gondolattal.

Egy holland blog szellőztette meg, hogy az ötödik generációs iPod touch 3G-s adatelérést kap, hasonlóan az iPadhez. Ha akarsz, tehetsz bele SIM-kártyát, és máris nem vagy a hotspotokhoz kötve.

De ha már itt tartunk, miért ne mennénk tovább, és látnánk el azzal a minimális plusszal, ami a telefonáláshoz kell? Azt látjuk, hogy a most 229 dolláros iPod touch majdnem mindent tud, amit a független iPhone4 legalább 649 dollárért. Megvalósulna az olcsó iPhone, amiről egy ideje már pletykálnak, anélkül, hogy az Apple-nek túlságosan meg kellene erőltetnie magát egy új készülék kifejlesztésével.

Persze elengedhetjük a fantáziánkat, de ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt a pletyka forrása egyáltalán nem tekinthető hitelesnek. Másrészt a szolgáltatók kicsit sem örülnének ennek a lépésnek, márpedig az Apple extraprofitja a telefonokon nagyban függ az ő hozzáállásuktól, meg attól a tekintélyes összegtől, amit kifizetnek minden eladott készülék után.

Még egyszer: nem azért nem logikus az olcsó iPhone, mert nem lehet megcsinálni. Hanem mert öntökönszúrás.



Steve Jobsszal árulják a teát Tajvanon

Egy tajvani teakereskedő vállalat egy Steve Jobséhoz hasonlító arccal igyekszik népszerűsíteni magát, aki teát vásárol, iPad 2-t nyerhet:

Az eredeti videó már nem elérhető, ez a másolat sem hiszem, hogy sokáig kint lesz.

Egyébként ez nem Jude Law?



A titkosszolgálatot küldte az Apple az arctolvaj ellen

Kyle McDonaldnak művészi indíttatásból különös ötlete támadt: feltelepített egy saját szoftvert az Apple Store gépeire az Egyesült Államokban, és a gépre bámuló emberek arcát közzétette a tumblr-es oldalán. Állítása szerint meg akarta mutatni, hogyan meredünk a gépekre. (A flash-es videóért elnézést, nem találtam alternatívát így hirtelen)

People Staring at Computers from Kyle McDonald on Vimeo.

 

Az Apple-nél ez természetesen kiverte a biztosítékot, annyira, hogy McDonald ajtaján állítólag a titkosszolgálat emberei kopogtak egy reggel. Elvittek két számítógépet, egy iPodot és két pendrive-ot. Azt is hozzátették, hogy hamarosan megkeresi őt az Apple is.

A művész továbbra sem gondolja, hogy bármi illegálisat tett volna. Megkérdezte a biztonsági embereket, hogy fotózhat-e a Macek kamerájával. Engedték.

Aki az arcokra kíváncsi, egyelőre megnézheti itt. Szóljon, aki megtalálja magát az arcok között. Kérheti McDonaldtól a kép levételét is.




süti beállítások módosítása