almalé és kungfu Rólunk

Beperelték az Apple-t az iCloud miatt

Úgy tűnik, az Apple nem járt el elég körültekintően az iCloud név levédésénél, legalábbis ezt állítja egy iCloud Communications nevá cég, sejthető okra hivatkozva.

A beadvány szerint vállalat 2005 óta használja az iCloud nevet hasonló termékekre és szolgáltatásokra, mint az Apple, és nekik ez az összetéveszthetőség állítólag hatalmas veszteségeket okoz.

Felhívják a figyelmet továbbá az Apple hosszú bűnlajstromára a névlopásokat illetően, utalnak itt a Mighty Mouse névre, amit egy rajzfilmes egértől, az Apple névre, amit a Beatles kiadójától nyúltak, a McIntosh Labsra, valamint nyilván minden almára.

Ebben a történetben nekem csak az tűnik furcsának, hogy 2005-ben a felperes nem véletlenül nevezte el iCloudnak a cégét, olyan szóalkotással, amit az első iMac óta az Apple sajátja. Jogilag nem, de józan ésszel beláthatóan ez is egy nyúlás volt. Igaz, azt az i betűt Jobs sem igazán köszönte meg a kitalálójának, de legalább a cupertinói falakon belül hozták létre.

Az Apple-t sem kell félteni egyébként, nemrég ők is perrel fenyegettek egy egészséges ételeket árusító helyet, ami az An Apple A Day névvel jelent meg a piacon, és egy zöld alma a logója. Nem harapott.



Utazó iPhone: Mercedes múzeum belülről

Kívülről már látta az épületet Sirappa kezéből, de most kikönyörögte magának Pétertől, hogy megnézhesse magának belülről is a stuttgarti csodát.

A kis kurva járt a Mercedes múzeumban, és lefotózkodott néhány F1-es autóval. Plusz ráadás a kormányról készült kép, amin szintén megmutatta magát.

Természetesen ribancunk nem egészen olyan szemmel nézte az autókat, mint mi. Őt a száguldozást kicsit sem érdekli, de mióta Jobs kihirdette, hogy az új Apple-központ a hálózati áramforrást csak tartaléknak használja, inkább ellátja magát energiával, ő sem akar lemaradni. Egy aggregátorrá alakítható bika motort keresett.



Egy nindzsa tört be az Apple Store-ba

Hétvégére tartogattam nektek ezt a sztorit, a hogyan ne törjünk be egy Apple Store-ba sorozat újabb darabját. Én imádom.

Múlt héten a greensborói üzletbe zárás után tört be egy nindzsaruhába öltözött ember. Ő úgy döntött, hogy egy Hondát használ a kirakaton való áthatolásra, ami hibátlanul sikerült, ám amikor kiszállt az autóból, körülnézett, majd elrohant. Semmit nem vitt el.

Ha a Honda történetesen a saját autója, még aranyosabb a történet, de azért így sem rossz. Az autót egy órával korábban lopta. Képzeljük el, ahogy magára húzza otthon a nindzsaruhát, az autó ellopása előtt a maszkot is felhúzza, átutazik a közelben található Apple Store-ig, belehajt a kirakatba, kiszáll, körbepislog, aztán elrohan.

Persze lehet, hogy csak annyira utálja az Apple termékeit, hogy így tudta kinyilvánítani az érzéseit. A nindzsaruha meg Jobs elkobzott surikenjeire utal.



Gőzerővel gyártják már az új MacBook Aireket

Eléggé várom már ezt a termékfrissítést, nagyjából június elejére már számítottam az új MacBook Airekre, de eddig semmi. Most Ming-Chi Kuo elemző szerzett tudomást az új gépekről, ő úgy tudja, júniusra 380 ezer Sandy Bridge-dzsel szerelt Airt rendeltek gyártásra. Eközben a mostani széria gyártási volumenét lecsökkentették 80 ezer darabra.

Állítólag a most készülő, új gépeknek az 55 százaléka 11,6 colos, vagyis láthatóan valamivel népszerűbb a belépő szintű, kisebb modell a vékony családból. Ez egyébként abszolút érthető, mondom ezt úgy, hogy épp egy ilyenről írom ezt a posztot. Szerethető kis dög.



Űrhajóba költözik az Apple

Az Apple cupertinói központja mindig is menő munkahelynek számított. Nemcsak azért, mert a számítástechnika doktor House-ának dolgozhattak az itt munkát szerzők, az irodák, az étkező és az egész hely barátságos légkört árasztott, áraszt. Nagy nehezen megtaláltam az Appleblog egyik első posztját, ami pontosan erről szólt, ezt itt olvashatjátok.

Csakhogy az Apple egyre nő, és kinőtték a régi központot, már évekkel ezelőtt. A héten Steve Jobs a cupertinói városvezetés előtt tartott előadást ördögi terveiről, az Apple ugyanis egy új központot épített építtet nem messze a mostanitól.

Jobs, akin sajnos nem tudom nem észrevenni, mennyire nehezére esik a beszéd, elmondta, hogy az eredeti központ mellett egyre több kisebb épületet kellett már bérelniük, hogy elférjenek, és ezek az irodák nem is igazán megfelelőek.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása