almalé és kungfu Rólunk

Az iPad 2 üvege erősebb, mint az iPadé

Korábban szó volt róla, hogy az iPad 2-ben a korábbi 0.85 milliméteres üveg helyett mindössze 0.62 milliméterest használtak, ezért adta magát a kérdés, nem lesz-e túlságosan törékeny a vékonyabb tábla.

A válasz pedig a lenti videóban található. Mint kiderült, valójában sokkal erősebb a mostani üveg, az iFixyourinak nagyon sok meló volt, amíg végre meg tudták repeszteni:



1080p-s játékok érkeznek iPadre

Amikor megláttam az iPadhez kínált HDMI-kábelt, tudtam, hogy az Apple elkészítette a konzolját, már csak a fejlesztőkre van szüksége, akik kitalálják, hogyan lehet egy ölbe fogható touchcreenből és a tévéből megfelelő minőségű játékot gyurmázni.

Steve Jobs azt mondta, minden alkalmazás képes lesz megjelenni a tévénken is a HDMI kábel segítségével, ami azt jelentette, hogy felskálázzák a jelet, hogy a fejlesztők által támogatott 1024-szer 768-ból full HD-t gyártanak - ez azonban természetesen nem jelent igazi HD minőséget. Csakhogy van lehetőség a valódi 1080p elérésére is: a Real Racing 2 HD következő nagy update-je már ilyen felbontással tolja a kimeneten a kontentot. Az A5-ben használt PowerVR SGX543MP2 chip ugyanis képes erre a teljesítményre, vagyis az Apple nem viccelt, amikor kilencszeres grafikus teljesítményt említett. Így már van is értelme.

Lássuk videón, mit jelent ez a gyakorlatban:



Letölthető az iOS 4.3.1

Tegnap, egy hosszú nap éjszakáján töltöttem le az iOS 4.3.1-at, sokan már az iPad 2-jükre, én még csak úgy. Hivatalosan nem javítja a hivatalosan be nem ismert akkufogyási mizériát, akik tapasztaltak csökkenő üzemidőt (én nem), azok írják meg, éreznek-e mégis változást.

Ellenben az update javít egy grafikus megjelenítési hibát a 4. generációs iPod touch-okban, és megszüntet mobilhálózati kapcsolódással és aktiválással kapcsolatos bugokat is. Nincs több villogás az Apple Digital AV Adapterrel bizonyos tévékre kötve, és néhány enterprise webszolgáltatással kapcsolatos hiba is javításra került.

A nemrég a Pwn2Own hackerversenyen feltárt Safari biztonsági rés befoltozásáról nem esett szó a leírásban.

Tegnap egyébként az Xcode 4.0.1 is megjelent, akit érint, töltögesse azt is.



A nagy sorbanállás

Hát lassan elkezdődik. Itt vagyok az Andrássy úton, az iStyle üzlete előtt, ahol a kellemes időnek megfelelően békésen telik az idő a sorban állók számára. A sor ötödik tagjával beszélgettem, ő reggel tíz óta áll itt, és egy 64 gigás, 3G-s iPad 2-re vár. Az embertömeg végén 95-ös sorszámmal találkoztam, olyannal pedig egyáltalán nem, aki ne kapott volna számot.

Itt megvárom a megnyitót, és utána indulok az XMS-be, ahol akkora már javában iPad 2-lendítéssel köszönnek egymásnak az emberek.

Tovább olvasom


Jó ideig nem lesz iPad 2 raktáron Magyarországon

Azt már mindenki tudja, hogy ma este héttől lehet iPad 2-t vásárolni Magyarországon, azt azonban nem árt tisztázni, hogy miért érdemes beállni egy március 25-i sorba.

Először a készletekről: az XMS-en kívül más nem adta meg az induló darabszámot, de nincs okunk feltételezni, hogy ne hasonló, nagyjából százas készlettel számoljunk üzletenként.

Ha ezt kevesellenénk, elárulok egy infót: Ausztria nem sokkal kapott többet, mint Magyarország. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Egyesült Államokat sorban követő 25 ország között vagyunk mi is, és hogy a régióban csak a csehek kapnak még ilyen korán iPadet, azt kell mondanunk, Magyarország láthatóan, érezhetően felértékelődött az Apple szemében.

Handrás szerint ez azért van, mert hiába nem fogy annyi iPad és Mac Magyarországon, mint mondjuk Csehországban, a piaci részesedés mutatói nálunk kifejezetten jók. Az emiatt létrejött érdekérvényesítő erő pedig láthatóan megvolt.

De a lényeg: ma valószínűleg elfogynak a készletek, holnap reggel 9-től pedig lehet előrendelni az APR-ek honlapján. Akik besétálnak a boltba előrendelés nélkül, kisebb eséllyel indulnak majd, hiszen raktárkészlet egy ideig nem lesz. Ettől függetlenül az Apple ígéretet tett arra, hogy a következő 1-3 hétben lassan, de biztosan csordogálni fognak a szállítmányok.

Tehát aki nem vesz iPadet, az is örülhet: Magyarország láthatóan egyre jobb pozícióban van.




süti beállítások módosítása