Nagy átalakulások vannak most az amerikai gyártónál. Hiába ők a legnagyobbak, az elmúlt néhány hónap kommunikációs bakijai, a válság és a HP-nál valamivel gyorsabban változó piac kikezdte az óriás pozícióit. Ami tegnap még bombabiztosnak tűnt, az ma már tele van kérdőjellel.

Remek példa erre, hogy az évtizedek óta marginális részesedésű Apple várhatóan 2012-ben a világ legnagyobb számítógépgyártója lesz, egyetlen jól eltalált terméknek hála. Nem valamelyik Mac repíti a csúcsra a céget, hanem az iPad, amit egyre többen sorolnak a számítógépek közé. Többek közt a vállalat vezetője, Meg Whitman is.

A korábban az eBay-nél dolgozó hölgy a Le Figarónak adott interjújában a következőket válaszolta arra a kérdésre, hogy az iPad 3-mal megelőzheti-e a HP-t az Apple:

 

"Igen. Lehetséges, ha a tableteket is a pc-piac részének tekintjük. Az Apple remek munkát végzett. Ügyesebben kell játszanunk, jobb termékeket kell készítenünk, hogy visszaszerezzük a pozíciónkat. Az Apple lehagyhatja a HP-t 2012-ben. A célunk, hogy 2013-ra újra mi legyünk a bajnokok. Időbe telik, amíg befutnak az új termékeink és visszaszerzik nekünk a piacot".