Nemrég volt hír, hogy egy fejlesztő, @plamoni megtalálta a módját a Siri képességeinek kiszélesítésére. Egy proxy szervert futtatott a saját számítógépén, ami becsapta a Sirit: azt hitte, az Apple szervereivel kommunikál, pedig nem.

A többi programozónak is azonnal leesett, mire jó a Siri Proxy, és elkezdtek dolgozni vele. Nem szükséges a jailbreak, mégis bármit irányíthatunk hanggal, nem is akármilyen beszédfelismerő segítségével - láthattunk, mennyivel pontosabb a Siri mondjuk egy TellMe-hez képest. Jöttek sorra a videók, valaki az iPad appját irányította vele, más az autóját indította be.

Nekem mégis ez a legérdekesebb mind közül: a Plex segítségével a tévét is lehet irányítani Sirivel, ami egy kis betekintést nyújt abba, milyen lesz az Apple tévéje, amit 2013-ra jósolnak. Gyors, pontos, kényelmes.

A Siri Poxy pedig betekintést nyújt egy alternatív jövőbe. Megmutatja, hogy a Siri szolgáltatás egyelőre tesztüzemen fut, a mostani lehetőségek messze nem azok, amik benne lehetnek egy-két év múlva. Jópofa, hogy lekérdezhető az időjárás, meg kezelhető a naptár, küldhető üzenet, de akkor lesz a dolog igazi Kánaán, ha a fejlesztőknek is lesz használható API, ha ők is hozzáférnek a Sirihez. Nem tudni, az Apple végül erre mozdul-e, ha a szolgáltatás beválik, vagy megmarad egy zárt rendszerben. Mindenesetre jobb lesz, ha sietnek, mert közben a folyamat már elkezdődött.