A hekkerek nem álltak meg, azután, hogy sikerült felrakni az iPhone 4-re a 4S-only Sirit, és kiderült, hogy tökéletesen működik rajta, sorra került az iPhone 3GS is. A műtét sikerült, a beteg meghalt: a mesterséges intelligencia ugyan gond nélkül fut, és nem is tart hosszabb ideig a válasz kinyerése, mint a négyszer erősebb iPhone 4S-en, de a mikrofon annyival rosszabb, hogy az komoly hatással van a végeredményre. Állítólag a kettővel ezelőtti generációt nagyon könnyen megzavarja bármilyen háttérzaj, ezért csak néma csöndben érdemes használni, bár akkor a videó szerint tök jól működik:

Közben kiderült, hogy az Apple hivatalosan is tesztelte a Siri-t a korábbi eszközökön. Sőt, számos Apple-dolgozónál engedélyezték a funkció használatát az iPhone 4-eseken is. Viszont attól még, hogy a Siri hivatalosan is benne van az iPhone 4 fájlrendszerében, hogy tökéletesen elfut a mobilon és az Apple alkalmazottai is használhatják azt, még nem törvényszerű, hogy hivatalosan is engedélyezni fogják.

A 9to5Mac remek példát hoz az Apple viselkedésére: amikor az új iOS-sel együtt megjelent a videomód az új iPhone 3GS-en, az iPhone 3G-n nem tették elérhetővé a funkciót, pedig számos hekker bizonyította, hogy az tökéletesen működik a régebbi mobilon. Valami hasonlóról van szó a Siri esetében is.