Az első iOS-eszköz megjelenése óta az Apple a Google térképszolgáltatását használja a készülékein, de közben folyton keresi a kiutat: több olyan céget is felvásárolt már, amelyik valamilyen alternatív funkciókat kínál, a Google-höz képest jóval több információt biztosítva. Házon belül van már a Placebase, a 3D-s megjelenítést kínáló Poly9, és most a hasonló szolgáltatást kínáló svéd C3-at is megvették (a felvásárlásról már korábban is írtunk, csak most lett biztos, hogy a cég az Apple-höz került).

A csapat egy olyan technológiát fejlesztett, ami különösebb emberi beavatkozás nélkül képes nagyfelbontású, elképesztően részletes 3D-s megjelenítést felépíteni a beszippantott adatok alapján. A program a sima térképek, a műholdképek, a felhasználói fotók felhasználásával generálja a végeredményt, amiben még a kisebb fák is remekül megfigyelhetők, körbejárhatók.

A Saab, a cég korábbi tulajdonosa egy videót is csinált arról, hogyan működik a rendszer. Elég menő:

A videót végignézve szerintem esély van arra, hogy a következő generációs iOS-eszközökön valami ilyesmivel fogunk találkozni. Ne felejtsük el, hogy a SIRI felvásárlásának is az lett az vége, hogy a szolgáltatás felbukkant az új mobilban, sőt, az lett a legnagyobb erőssége.

Úgyhogy én valami ilyesmiben bízom 2012-ben: