Az iCloud pont egy olyan szolgáltatás, aminek az alapvető kiindulási pontja a bizalom. Először is azért, mert rábízod az adataidat. Szeretnéd hinni, hogy azok tényleg ott lesznek minden készülékeden időben, de először még bizalmatlanul próbálgatod. Másrészt azért kell a bizalom, mert nem nagyon van beállítási lehetőség azon kívül, hogy mit tegyen felhőbe a rendszer. Nem te intézed, nem te húzogatod a helyére, nem te másolsz. Just works, ahogy Steve Jobs mondaná.

Éppen ezért számít jelentős problémának, ha nem 100 százalékosan megbízható. Mert az még oké, ha duplikálja a naptárbejegyzéseket az iCalban, mint ahogy egyik ismerősömnél tette, miután beindította a naptárra a szolgáltatást. Pontosabban nem oké, de elnézhető. Viszont ha törli a létrehozott fájlokat, az már nem oké.

Ezt teszi néhány olvasó szerint, akik több fórumon jelezték a problémát, ami a Documents and Data szolgáltatáshoz kapcsolható: miután létrehoztak egy dokumentumot a készüléken Pagesben vagy Keynote-ban, a fájl egy ideig ott van a felhőben, majd mikor később visszamész, már nincsenek meg a fájlok.

Megpróbáltak mindent: rebootoltak, ki- és bekapcsolták az iCloudot, újra bejelentkeztek, de a probléma véletlenszerűen újra megjelent náluk. Úgy tűnik, a közös bennük az, hogy MobileMe-ről léptek át iCloudba.

Mások arról panaszkodnak, hogy a szinkronizálás megszakad az utolsó lépésnél, "waiting for items to copy" vagy "waiting for changes to be applied" üzenettel leállva. Ők még a iOS restore-ját is megpróbálták, de nem hozott sikert.

Nektek van még valami nehézség a szolgáltatással, vagy a kezdeti problémák megjavultak valahogy?