A Graphisofttól kaptam ezt a sajtóközleményt, amíg az iOS 5-öt nyomkodjuk:

A Graphisoft SE és a Graphisoft Park Kft. a 2011. október 5-én elhunyt legendás Apple alapító emlékére szobrot állít a Graphisoft Parkban. A szoboravatást 2011. december 21-re tervezzük.

A Graphisoft Steve Jobs-ot az informatika kora legnagyobb hősének tekinti. Nem tudunk elfogulatlanság nélkül viszonyulni hozzá, hiszen az ArchiCAD világsikerét nem kis részben személyesen neki köszönhetjük. Az Apple volt az a cég, amely 1984-ben felkarolta Graphisoftot és az ArchiCAD első változata a Macintosh közvetlen elődjén, a Lisa számítógépen futott. Ezt mutattuk be 1984-ben a Hannoveri CEBIT-en, ezt nézte meg Steve Jobs is, és döntött arról, hogy az Apple minden támogatást adjon meg az ArchiCAD fejlesztéséhez és világpiaci terjesztéséhez. Ehhez anyagi támogatást és számítógépeket adtak, abban az időben, amikor a Graphisoft anyagi lehetőségei rendkívül szűkösek voltak, és a világnak ezen a részén ezekhez a legmodernebb számítógépekhez hozzá sem lehetett férni. Ennél is nagyobb segítséget jelentett, hogy bemutatták a Graphisoftot az Apple terjesztői hálózatának, amelyre az ArchiCAD egész világra kiterjedő disztribúciós hálózata ma is épül. Annak ellenére erre épül, hogy az ArchiCAD-et már közel 20 éve nem csak Apple gépeken használják, de nagyrészt a korábbi Apple terjesztők árulják ezt is. Mert beleszerettek az ArchiCAD-be, platformtól függetlenül. És ezt az érzelmi kötődést a korábban száraznak, gépiesnek gondolt technológiához Steve Jobs teremtette meg. Ő teremtette meg az emberarcú informatikát.

...

Lesz tehát Steve Jobs-szobor Magyarországon, még ha nem is köztéren. Bojár Gábor alapító elmondása szerint a szobor Steve Jobsot ábrázolja majd, és a Graphisoft Parkban látogatható lesz.