Az UBS Research készített egy felmérést 515 okostelefon-felhasználóval, aminek eredménye eléggé kedvező trendeket mutat az Apple számára.

Az egyik kérdés a felhasználók hűségét mérte, ezek alapján az Apple termékeit használók 89 százaléka marad a mostani márka mellett, ha a jövőben is okostelefont vásárol. A következő a sorban a HTC, erre a HTC-sek 39 százaléka mondta, hogy maradhat, majd a Samsung jön 28 százalékkal. A szakadék tehát elég nagy. A Nokia és a RIM sokat esett vissza ebben a tekintetben, előbbi a márciusi felmérés 42 százalékáról 24-re esett, utóbb 66-ról 33-ra.

Ha az Androiddal akarjuk összevetni az Apple-t, nem lehet készülékgyártókat vizsgálni, főleg úgy, hogy a felmérés szerint sokan az Android operációs rendszer mellett maradnak, de készülékgyártót váltanak. Az Android telefonokra a hűségarány összességében 55 százalék egyébként.

A másik kiemelkedő mutató az Apple-re váltók aránya, iPhone-t venne a készüléket váltók több mint 50 százaléka, miközben az Apple-től távozók aránya viszonylag alacsony, 10 százalék körül alakul.