Csabával mindketten úgy érezzük, ebben az évben különösen idegesítően sok pletyka érkezett iPhone-ügyben, és meglehetősen kevésnek volt igazán értelme. Noha nekünk ezekről is írni kell, egyre inkább megválogattuk, mit dolgozunk fel, míg aztán odáig jutottunk, hogy besokalltunk, és már csak a biztosabbakra mentünk.

A legújabb pletykát viszont nem hagyhattam ki, mert ez alapján úgy tűnik, az Apple-nek problémái adódtak az iPhone 5 gyártásával. Nem először hallunk ilyet, a korábbi modelleknél is kiszivárogtak a távol-keleti gyárokból érkező visszahívások. És ha az eleve késéssel érkező iPhone 5-tel az utolsó pillanatban még mindig gondok vannak, az nagyon nem jó hír.

A 9to5Mac több forrásból is hallotta ezt a rossz hírt, a DigiTimes azt is tudni véli, hogy a Wintek paneljeivel vannak gondok. Nem tudni, pontosan mi lehet a hiba, de állítólag "delayed bubble" effektusnak nevezték el a problémát. A Wintek gyártja az iPhone touch paneljeinek negyedét, és ha ezt a mennyiséget vissza kell hívni, akkor komoly veszélybe kerül az iPhone 5 kezdő mennyiségének legyártása októberre.

Az Apple pedig vagy szűkíti a piacokat, ahol megjelenik a telefon, vagy bevállalja, hogy pár nap alatt elkapkodják a készüléket. Szerintem a 2012-re tolódás, amit a 9to5Mac ír, a legkevésbé valószínű az összes forgatókönyv közül.