Nemrég volt hír arról, hogy egy kínai üzlet már az Apple Store-ok dizájnját koppintja nagy tehetséggel. Itt eredeti Apple termékeket árulnak, a bolt kialakítását, a berendezések dizájnját, a posztereket, az alkalmazottak ruháját azonban az Apple engedélye nélkül használják.

Ahogy várható volt, az Apple fellépett ez ellen, de meglepetésre a nemrég benyújtott vádiratban nemcsak ezt az üzletet, hanem egy egész rakást vádol azzal, hogy jogtalanul használják a szellemi tulajdonukat. Olyan cégek szerepelnek alperesként, mint például az XYZ Businesses, az Apple Story Inc. és egy Jimmy Kwok nevű egyén, akinek a papírok szerint egyelőre ügyvédje sincs.

Nem tudni, mit követel az Apple az iratban, egyelőre nincs betekintése bárkinek, az azonban biztos, hogy az elkövetkező hónapokban a legtréfásabb védekezéseket hallhatjuk, mint az ilyen esetekben általában. A totális ártatlanságot célozzák meg ezek az üzletek, ami a legmulatságosabb ilyenkor. Gondoljunk csak a Psystar klóngyártó védekezésére, miért szabad nekik megsérteni a végfelhasználói szerződést: "mi segítünk Steve Jobsnak, hogy sok pénzt keressen."

És az ilyen üzletek sora tényleg hosszúra nyúlik, nemcsak Kínában. Itt egy gyűjtés a Birdabroad blogról, a helyszíneket a kurzorral a kép fölé húzva láthatjátok:

Hogy mást ne mondjak, az egyik alperes, a Apple Story Inc. New York-i. Igaz, nem is nyúl olyan durván, mint a most megjelent kínai Apple Stoer. Nagy seggberúgások lesznek itt.