Azt már tudjuk, hogy az Apple 50 ezer négyzetméteres adatközpontot épít Észak-Karolinában, ami az egyik legnagyobb lesz a világon. Arról viszont fogalmunk sincs, mire akarják ezt használni. Vannak, akik szerint csak arra készül a cég, hogy az iTunes folyamatosan növekvő forgalmát ki tudják szolgálni. Másik szerint rövidesen egy tévét dobnak piacra, az Apple TV-ben megismert online filmkölcsönzési szolgáltatással, és ahhoz kell a kraft.

De a legújabb hírek szerint egészen más feladatot szánnak a központnak: hangelemzést. A TechCrunch szerint az iOS 5 része lesz egy elég fejlett hangelemző szolgáltatás, ami a Nuance Communications technológiájára épít, és aminek lényege, hogy a hangunkat a telefon feltölti a netre, elküldi a központba, ahol villámgyorsan kiértékelik azt, és már jön is a válasz, amiből a telefon megtudja, hogy mit akarunk tőle.

Nem hangzik túl gördülékenynek, pedig állítólag lehet ezt úgy is, hogy fel sem tűnik, mekkora utat tett meg a hangunk: mintha tényleg a telefon értené meg, hogy mit akarunk tőle.

Már csak azt nem tudom, hogy ki a fene akarná beszéddel irányítani a telefonját?

Vedd fel magad!