Amikor egy április 1-i hír úgy kezdődik, hogy itt ülünk a Carnegie Hallban egy konferencián, az első dolgunk legyen az évnek ebben a szakaszában, hogy megnézzük, van-e konferencia arrafelé egyáltalán. Persze a 9to5Mac nem szokott beszállni a vicces srácok közé (persze a nagyoktól is láttuk, hogy lehet ezt stílusosan csinálni), azért én mégis megnéztem: tényleg beszélt Walt Mossberggel a Sony vezetője.

Nemcsak beszélt, mondott is. Azt állította, hogy a legjobb szenzoraikat Japánban készítik, és a japán katasztrófában ez a gyár is érintett. "Ezek a szenzorok mennének az iPhone-ba... vagy iPadbe" - egy kis elszólást is hallhattak a résztvevők.

Csakhogy az iPad 2-be az Omnivision gyártja a kamerát, mint ahogy az iPhone 4-be és az iPhone 3GS-be is ők szállítottak 5 és 3,2 megapixeles szenzorokat. Így a mostani elszólás egyrészt megerősíti a korábbi pletykát, miszerint az Apple leváltja az Omnivisiont a Sonyra, másrészt azt jelentheti, hogy 8 megapixeles fotókat készíthetünk az iPhone 5-tel. A korábbi hírek szerint ugyanis ez volt a váltás oka, az Omnivision nem tudott szállítani az Apple-nek ilyen szenzorokat.

Viszont vegyük észre Sir Howard Stringer szavainak egyértelműbb jelentését is: valóban bajban lehet az Apple, ha a gyárak nem tudnak egy megfelelő induló készletet gyártani, az iPhone 5 érkezése nagyban függ az üzemek talpra állásától és attól, hogy tud-e az Apple megfelelő másodvonalas beszállítókat találni.