Amikor bejelentették a Mac App Store-t, semmilyen szempontból nem számítottunk az AppStore sikerének megközelítésére, több fejlesztőt is megkérdeztünk itt az Appleblogon, akik ugyanezen a véleményen voltak. A Mac App Store esetében ugyanis nincs szó sem unikális hozzárendelt eszközről, sem kizárólagos használatról.

Egy az Apple számára eléggé fontos szempont szerint vizsgálva azonban már most, két hónappal a nyitás után megközelítette a Mac App Store az iOS onine üzletét, vagy annak egy részét: a Mac OS X boltjában a legkelendőbb 300 app februári bevétele elérte a top 300 iPad-alkalmazás forgalmának felét a Distimo elemző cég szerint.

Persze sokkal több alkalmazást töltenek le iPadre és iPhone-ra, de míg a Mac App Store top 300 programjának átlagos ára 11,21 dollár, addig az iPhone-appok ára ennek hetede, az iPad-ra pedig harmadennyiért lehet letölteni a legkeresettebb alkalmazások közül. Ráadásul a Mac App Store-ban a többi online üzlethez mérten kicsi az ingyenes appok aránya, mindössze 12 százalék (iPhone-ra ugyanez például 35 százalék).

A Maces boltban 2225 alkalmazást lehet letölteni (iPadre 8099-et), ennek 29 százaléka játék a felmérés szerint.