Hát ez már csak egy ilyen ipar, aki elsőként akar venni valamelyik Apple-eszközből, az jobb, ha szem előtt tartja, hogyan is készülnek ezek: hogy fenntartsák a hírzárlatot, általában nem sokkal a premier előtt véglegesítik a technológiát és kezdik meg a gyártást, így aztán az első sorozatban bőven akadhatnak hibás darabok. Általában a kijelzőkön szokott mutatkozni a baj leghamarabb, volt már gond iPhone-nal és iMac-kel is, most meg egyes iPad 2-k LCD-je szart be egy kicsit.

Felbukkant például a kötelező sárgulása: színes foltok jelennek meg a panelen, ami elég kellemetlen jelenség, de legalább múlandó, hiszen csak arról van szó, hogy a termék még nagyon-nagyon új: egyszerűen nem száradt meg tökéletesen a ragasztó, de a hiba előbb-utóbb magától megszűnik.

Aztán ott vannak a döglött pixelek, amik már nagyobb problémát jelentenek: nem általános jelenség ez, de azért többen is jelentették, hogy a 786 ezer pixelből egy-kettő nem hajlandó működni és ez bizony nem is fog megszűnni magától.

Néhány eszköznél baj van a háttérvilágítással is, ami időnként foltosan világítja meg a felületet. Többnyire csak homogén képen láthatók ezek a hibák, de attól még elég bosszantók egy új eszköznél.