A finn fogyasztóvédelem szerint a finn iPhone-vásárlóknak vissza kellene adni a pénzüket, mert a telefonok nem működnek nulla fok alatt.

Talán túl sok információ ez egyszerre, az iróniadetektor is kiakadt, vegyük sorban. Az YLE finn hírszolgálat szerint az ország iPhone-t vásárló lakosai azért elégedetlenek, mert sokan tavaszig egyáltalán nem tudnak a szabadban telefonálni, az Apple készüléke ugyanis állítólag nem működik fagypont alatt. Ott pedig sokszor van ennél jóval hidegebb, a fogyasztóvédelem szerint a vásárlóknak pedig nem hívták fel nyomatékosan a figyelmét vásárlásnál, hogy ez ilyen.

Én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mínusz 15 fokban is telefonáltam már iPhone-nal a szabad ég alatt, de rendben, tegyük fel, hogy vannak ilyen készülékek is. Ha az Apple részéről várják a figyelmeztetést a panaszosok, itt a kezdetek óta megtalálható, hogy az iPhone 0 fok alatt nem használható. És a világ összes okostelefonjának hasonló értékek szerepelnek a kézikönyvében szerintem.

A sztorit lehozó 9to5Mac oldalán a kommentekben még érdekesebb összefüggésekre is fény derül. A poszt utolsó mondata ugyanis a hír abszurditása miatt találgat, hogy vajon a Finnországban elég fontos tényezőként szereplő Nokiának van-e köze a történethez, egy olvasó pedig elmondja, hogy az YLE televíziós hírei között ez a panaszáradat közvetlenül egy a Nokia negyedéves eredményeit bemutató összeállítás után következett. Ebben még az iPhone-ról is szó esett, sőt az utcán iPhone- tulajdonosokat is kérdezgettek, majd észrevétlenül csusszant át a tájékoztatás arra, hogy (bezzeg?) az iPhone-nal még telefonálni sem lehet Finnországban.

Én nagyon szeretem egyébként az érzékeny szerkesztőket.