Tudtam én, hogy ez is csak idő kérdése lesz, és tényleg. Beperelték az Apple-t, mert eltörik az iPhone, ha leejted a földre.

A pert természetesen az Egyesült Államokban indították, egy kaliforniai férfi kér kártérítést, amiért a lánya sms-írás közben egy méterről a földre ejtette a telefonját, és annak eltört az üveglapja. Hogy mélységet adjon a dolognak, megemlítette, hogy neki van egy 3GS-e, aminek sosem tört el az üvege, amikor leejtette a földre. Szerinte ez a normál használat része.

De nem is emiatt támadható az Apple. Inkább azért, hogy annak idején úgy reklámozta az üveget, mint ami extra-tartós, hajlíthatatlan, erős, satöbbi. Miközben a Square Trade szerviz tapasztaltai szerint például 82 százalékkal több iPhone 4-et visznek üvegtöréssel, mint 3GS-t.

Ami egész jó arány, ahhoz képest, hogy iPhone 4-ből jóval több fogyott ugyanannyi idő alatt, és hogy pont kétszer annyi üveglapja van, mint a 3GS-nek.

Én úgy alszom nyugodtan, hogy kötöttem egy havi kb. 800 forintos biztosítást a telefonra, így leejtés esetén is kapok egy újat. Meg minden más nem várt eseménykor is. Cserébe nem kell perelnem.