Nincsenek is megfelelő jelzők. Az Apple tegnap nyilvánosságra hozta első negyedéves jelentését, vagyis a karácsonyt is magába foglaló időszak pénzügyi eredményeit. Természetesen ismét rekord negyedévet zárt a vállalat.

Az Apple profitja 77 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi eredményhez képest, három hónap alatt 6 milliárd dollár a nyereség, 6,43 dollár részvényenként. Ez majdnem a kétszerese a fél évvel ezelőtti eredménynek.

Az árbevétel 26,7 milliárd dollár volt (szemben az egy évvel korábbi 16,7 milliárddal), ez 86 százalékos emelkedés. Rekordmennyiség fogyott Macből, iPhone-ból, előbbiből 4,1 millió darab, míg utóbbiból 16,2 millió darab fogyott három hónap alatt. És ehhez még hozzájött 7,33 millió iPad (szintén rekord) és 19,4 millió iPod is (ez utóbbi hét százalékos csökkenés a tavalyi eredményhez képest).

A konferenciahíváson kiderült, hogy Amerika után Európa a második legnagyobb felvevő piac, a 26,7 milliárd dolláros bevételnek 34 százaléka jött az Egyesült Államokból, 27 százaléka az európai kontinensről.

A Mac-eladásokon leginkább a MacBook Air (mainstream lett a kicsike) és a MacBook Pro értékesítése dobott, és noha Cook szerint is befolyással volt a Macek számaira az iPad, nem aggódik, hiszen az iPadet vásárlók egy idő után áttérhetnek a Macre is.

A Mac App Store-ban egymillió letöltést számoltak össze nagyon rövid idő alatt Tim Cook szerint.

Az iPhone-nal kapcsolatban megemlítették, hogy még mindig többet tudnának eladni, ha többet gyártanának. Eddig összesen 160 millió iOS-készülék fogyott a világon.

Steve Jobs egészségéről nem esett szó, de a legfrissebb hírek szerint a Disney elnöki székében továbbra is helyet foglal, vagyis valóban nem vonja ki magát a munka alól.