almalé és kungfu Rólunk

Panorámaképek iPhone-nal

Az egyik legjobb vételemnek tartom az AutoStitch nevű appot, ami az iPhone-on tárolt felvételeinkből készít panorámaképet. Bármilyen fotóprogrammal készíthetünk képsorozatot, a lényeg, hogy kb. 30 százalékos átfedést hagyjunk, hogy az alkalmazás össze tudja illeszteni a képeket.Nem mindig tökéletes az illesztés, de általában igen, és ezek a hibák csak az eredeti, pl. 3600-szor 1200-as felbontásnál látszanak.

Azért jó, ha már a telefonon elkészítjük a panorámaképet, mert előfordul, hogy nem tudja mindegyik fotót felhasználni, ilyenkor újra próbálkozunk. Aki olvassa a másik blogunkat, az Egy nap a városbant, már találkozhatott a kedvenc panorámaképeimmel, aki nem, annak ömlesztve, egy kis Vajdahunyadvár, egy kis Budai Vár, Müpa és Hősök tere:

Tovább olvasom


Utazó iPhone: Görögorszááág

Gyulus küldte nekünk ezt a képet, és noha nem vagyok benne biztos, hogy nem keres meg a rendőrség Kiskorúak Erkölcse osztálya a vezetékneve miatt, változtatás nélkül adom le a levelét.

Helyszín: Görögország, Halkidiki-félsziget, Vrasna. Az Égei-tenger gyönyörű, 24-26 fokos a víz és rengeteg monokiniző, 16-30 év közötti lány és nő:) Elaludtam a napágyon, leégtem, nagyon! Az Utazó viszont jól bírta a hőséget! Hülye voltam, mert a képet pont azon a napon készítettem, amikor felhős, szeles időnk volt, hullámokkal. Na de sebaj! Az utazó nem panaszkodott! Adatroamingot tiltottam természetesen, így sajnos nem állt módomban a Safarira Appleblogot tölteni.

Én még csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy muszaka-caciki-bronchitis és így tovább:



i-Doki megmondja: Airport hibák

Folytatódik i-Doki megmondja sorozatunk, ezzel a poszttal a végére értünk a termékspecifikus hibák taglalásának. Ezután az i-Dokinál nap mint nap előforduló extrém meghibásodásokról lesz majd szó, képekkel szemléltetve. Lesz elgázolt iPhone, burjánzó tavaszi rétre emlékeztető, eloxidált, beázott MacBook, házi kedvenc által levizelt iPod Touch és minden egyéb kirívó dolog, ami csak megfordult már a szerelők kezében.

Mai posztunkban addig is a régi szavazás alapján az Airport készülékek leggyakoribb betegségeiről olvashattok, amelyek ezeknél az eszközöknél egyébként kimondottan csekélyek.

Kezdjük a legnagyobb testvérrel:

Time Capsule

Az Apple által “server” minőségű besorolást kapott, ez igaz is a benne található merevlemezre és alaplapra, amelyet szinte csak úthenger ráhajtása vagy özönvíz után kell cserélni. Sajnos a belső táp viszont elég elfuserált tervezés lett.

Tovább olvasom


Na ez a legjobb iPhone-játék

Az AR.Drone, az iPhone-nal irányítható kamerás, kb. 86 ezer forintos helikopter (kvadrikopter) egyébként is a legjobb játékok egyike, korábban itt írtam róla. Ha azonban ezt még megfejeljük egy augmented reality appal, akkor aztán igazán durva lesz az eredmény:

Elképzelem, ahogy a srácok összejönnek a téren, mindenki feje fölött egy Drone repül, és mehet a párbaj. Az AR.Pursuit program 3 dollárba kerül majd, és várhatóan 26-án került be az AppStore-ba.



Jön az iPad 2

Nagyjából összeállt az Apple következő táblagépének terve, a távol-keleti beszállítók állítása szerint legalábbis már megkapták a visszaigazolást Cupertinóból, és decemberben megkezdik a nyomtatott áramkörök szállítását az iPád 2-höz.

Becslésük szerint az új gép szállítását még 2011 első negyedévében megkezdik, vagyis az idén április elején indult őrült táblaböködés nagyjából jövőre is ebben az időpontban indul. Ha sikerülne belecsúszni márciusba, az általában mindig kicsit gyengébb második pénzügyi negyedév eladási statisztikáit is feljavíthatnák.

Kamera szinte biztosan lesz benne, FaceTime for evrivan, külsőre valószínűleg változatlan lesz az új iPad. Ami igazán dögös lenne, arról egy levédett Apple-szabadalomban olvashatunk. A 2009-ben benyújtott, nemrég nyilvánosságra került dokumentum egy iPad-szerű termék külső burkát írja le, amit szénszálas anyagból készítenének.

A leírás szerint a műanyag burkolat könnyen reped, a fém ház viszont drágább és nehezebb. Még a szénszálas tok is sérülékeny, ezért egy rétegelt anyagot vagy keretet álmodtak meg a készülék hátlapjára, hogy ezzel megelőzzék az elpattanást.

Hogy a nemsokára Magyarországra is megérkező iPadhez kedvet csináljak, elkészítettem a magyar oldal kezdőkép-tervezetét, szerintem mással próbálkozni nem is érdemes:




süti beállítások módosítása