almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Fű

A fűre lépni tilos
tilos a fűre lépni
lépni tilos lépni
lépni lépni lépni
lépni tilos tilos
tilos tilos tilos
Tilos.

Köszönjük ddq-nak.



Most már tényleg, de tényleg jön a kisebb MacBook?

Pár hónappal ezelőtt már pletykáltak róla, aztán végül nem mutatták be, sőt, így jobban belegondolva már évek óta megy a találgatás a jelenleginél kisebb MacBookról, és most megint. A Digitimes szerint ugyanis még 2010-ben, tehát legjobb tudomásom szerint idén piacra kerül egy 11,6 colos MacBook, körülbelül 4-500 ezres példányszámban.

Két oka lehet annak, hogy ez a hír folyton felröppen: az egyik, hogy az Apple tényleg a gyártás beindításán fáradozik, nem csökkenő lelkesedéssel. A másik, hogy ez tulajdonképpen egy tök jó ötlet, amit szeretnek az olvasók, ezért érdemes újra és újra pletykálni róla. Szép a MacBook Air, de nincs sok értelme annak, hogy vékony, egy, a jelenleginél valamivel kisebb, könnyebb laptop viszont nagyon hiányzik az Apple kínálatából.

Régi motorosként azt mondom, talán csak ez hiányzik. Meg egy új Cube, de annak haszna nem lenne, csak esztétikája.



Buszrajongó lettem

Épp az M1-esen haladok Győr felé, és noha ezt az utat általában sokkal szívesebben teszem meg vonattal, mint busszal (már ha csak e kettőt soroljuk fel lehetőségként), most valamiért mégis az utóbbit választottam.

Alapvetően az a baj a busszal, hogy például ezt a posztot az egyik combomon egyensúlyozó laptopomon írom (a kinyitott kijelző nem fér el a szemközti ülés miatt, iPaddel kényelmesebb), nem lehet a fákat bámulva sétálgatni a járművön, ráz, egyáltalán, az IC-khez összehasonlítva, amikkel időnként utazom, szinte lehetetlenség dolgozni rajta.

Most azonban egy olyan aduászt tett le az asztalra a Kisalföld Volán (és ha jól informált a sofőr, a Volánbusz is), ami miatt már elgondolkozom: az iPhone-om észrevett egy nyitott hotspotot még indulás után, aminek a neve már gyanús volt: KVBuszNET. A fura az volt, amikor az erdő közepén is ott volt, 50 kilométerre a fővárostól: kiderült, a busztársaság mifije az, amit egy hónapja szereltek be.

Most rácsatlakoztam, és megy. Nem tudom, hogy csinálja, nekem még egyáltalán térerő sem igen szokott lenni errefelé, de 400k-val jönnek a cuccok. Nem beszélve arról, hogy egy száz megás appot is simán leránthatok útközben iPhone-nal, mint ahogy azt most is teszem, nincs a 30 megás korlát.

A vonatos utazásról ezen a vonalon (Budapest-Bécs) korábban írtunk, milyen tragédia: folyamatosan szakad a vonal, a tethering egy katasztrófa, folyton elő kell venni az iPhone-t ellenőrizgetni. Most legalább ez a probléma nincs: néha megszakad néhány másodpercre a jel, de legalább sokkal kénylemesebb az egész kezelése. Ha földszintre, az asztal melletti helyekre ültem volna, akkor pedig még a combomon egyensúlyozást is megspórolom.



Az iPhone az abszolút kedvenc

Vannak vele reprodukálható, kimutatható problémák, de összességében azért mégiscsak az iPhone 4-gyel, meg úgy általában az iPhone-nal a legelégedettebbek a felhasználók. A J.D Power felmérése szerint egyedül az Apple kapott ötpontos összesített értékelést, a második és harmadik helyezett HTC-nek és Motorolának négy ponttal kellett beérnie.

Az iPhone egyébként mindegyik kategóriában maximális pontszámot ért el, kivéve az akkumulátorkapacitást, ebben a versenyszámban csak két pontot kapott az ötből. A felmérés szerint konkurenciáénál egyszerűbben használható, jobb operációs rendszer, szebb külső és több funkció teszi olyan népszerűvé az iPhone-t. Utóbbi gondolom az óriási szoftverellátottságból fakad, hiszen hardverképességeit tekintve a versenytársak többségének sincs oka panaszra.

 

Ja, és aki azt mondaná, hogy a nagy öröm csak az iPhone-júzerek van rajongásának tudható be: ideje leszámolni ezzel a nézettel, ahogy én mostanában látom a dolgukat, az androidosok ugyanazzal a vallásos révülettel imádják a mobiljukat, szóval ilyen alapon az összes eredményt kétségbe lehetne vonni.



Nem sok iPhone van már Budapesten

A kommentelők hozzászólásaiból úgy vettem észre, hogy nagyon megcsappant a készlet iPhone-ból, nagyon úgy tűnik, hogy ma kifullad a kezdő készlet. Grafiqs ma fél egykor vette meg az utolsó előtti darabot az Euro Parkban, Viktor szerint az Árkádban reggel már szintén alig volt. A Westendben az utolsó 16 gigabájtos 11:30-kor _Miquez_ kezébe vándorolt. Veszprémben már reggel elfogyott minden. A T-Mobile sajtóközleménye szerint pedig az iPhone 4 32 gigás változatából az induló készlet szinte teljesen elfogyott.

Andris|bandis dél körül már nem tudott telefonon rendelni, aki délelőtt érdeklődött általában kapott ígéretet a hétfői-keddi szállításra. Telefonon nem mondanak bolti készletről infót. Nagyon úgy tűnik, hogy aki akar még magának, annak most kell nyakába vennie a várost, és lehet, hogy máris késő. Viszont mostantól lehet előrenelni is, például itt lehet ostromolni a készlet utolsó félretett morzsáit.

update: Bahndie szerint a Budafokin volt még fél órája bőven 16 gigás, Zsiráff is megerősítette, hogy ott volt még készlet dél körül. Atomvillanás szerint a Mammutban sincs már, de este kiderült, hogy mégis van.




süti beállítások módosítása