almalé és kungfu Rólunk

Mindenkit beperelt a Microsoft egyik alapítója

Nem aprózta el Paul Allen, csaknem az egész internetes bagázst beperelte szabadalomsértés miatt, szerinte az AOL, az Apple, az eBay, a Facebook, a Google, a Netflix, az Office Depot, az OfficeMax, a Staples, a Yahoo és a YouTube is olyan funkciókat használnak, amiket ő már több mint tíz éve levédett.

A Microsoftot véletlenül nem perelte be Allen, aki 1975-ben Bill Gates-szel alapította a redmondi vállalatot, de elhagyta azt 1983-ban. A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott, így nem tudni, hogy ők licenceltek-e szabadalmakat Allen cégétől.

A szabadalmak olyan lehetőségekről szólnak, mint a böngészőben való navigálás, hírek olvasása, valamint a felhasználó értesítése olyan webtartalomról, ami esetleg érdekelheti őket. Két szabadalom a hirdetésekben alkalmazható figyelemfelkeltésről szól.

A Google és a Facebook képviselői dicstelennek tartották a kezdeményezést, az Apple szokása szerint nem nyilatkozott az ügyben.

Azt kizárhatjuk, hogy Paul Allennek elfogyott volna a pénze, a Forbes márciusi vagyonfelmérése szerint az üzletember a világ 37. leggazdagabb embere, 13,5 milliárd dolláros vagyonnal.



Utazó iPhone: Regent Street

Az esős időre való tekintettel Utazónk az esős idő őshazájába, az Egyesült Királyságba látogatott. Minden iPhone legfontosabb gyűjtőhelyére, egy Apple Store-ba ette a fene, a Regent Streeten viszont annyian voltak, hogy az már neki is sok volt.

Pedig aztán nagy ribanc, mint tudjuk.

Olyan érzésem volt bent, mintha ingyen észt osztanának, de még az ingyen internetért is ölre menő harc volt. A kedvencem az erős hetvenes aki kábé félrelökött az iMac elől, hogy csekkolhassa a Facebook-ját.



Egymillió forintba kerül a világ legdrágább iPad-tartója

Akár az iPad árának tízszeresét is ki lehet fizetni a tokjáért, a remek hírt a Tod's olasz luxuscég szolgáltatja 4900 dolláros krokodilbőr termékeivel. Novembertől tehát be lehet menni a boltba, kérni egy iPad-tokot, majd kifizetni egymilliót. Tényleg. Nem térek napirendre.

Mert a gyémántos iPad meg a társai érthető okokból kerülnek rohadt sokba, fene az ízlését annak, aki megrendeli. De ez egy sima bőrtok, és noha ez is villogni van, sokkal visszafogottabb módon. A szolid Tod's felirat árulkodik arról, hogy gazdája ezt is megengedheti magának (sátáni kacaj).

El tudom képzelni azt a tolvajt, aki felkapja egy kávézó asztaláról a krokodilbőrrel bevont iPadet, aztán futás közben kitépi a tokból és eldobja a táblagépet, hogy nem lehessen rátalálni a Find my iPhone szolgáltatással. Meg egyébként is, kinek kell az a pár száz dolláros cucc, csak a baj van vele.



Nem lehet gépelni iPhone-on?

Aki ennél gyorsabban tud, jelentkezzen:

Mondjuk mérjük le akkor is, ha a magyar fordítást gépeli. Úgy igazságos.



Mi történik az iTunes-szal szerdán?

Oké, az eddig biztos, hogy az iPodokhoz valamilyen szinten hozzányúlnak, és a meghívókon látható gitárból állítólag arra lehet következtetni, hogy az esemény az Apple teljes, zenékkel foglalkozó oldalát érinti. Mi más lehet még a tarsolyban, mint az új iTunes.

A Lala.com felvásárlása és bezárása óta arra várunk, hogy az Apple felfedje a kártyáit, hogy akkor lesz stream szolgáltatás a music store-ban, vagy sem. A szerdai egy remek alkalom, hogy ezt megtudjuk, ha vesszük a fáradságot, és őszinte érdeklődést tettetünk annak ellenére, hogy még mindig nem látjuk, mikor lesz magyar iTunes Store.

Peter Kafka a Media Memótól azonban jól értesült, úgy tudja, az Apple egyelőre nem tudott megállapodni a nagy kiadókkal a streaminggel kapcsolatban. Kafka szerint így is lesz iTunes update szerdán, de inkább közösségi megoldásokban kell gondolkodni.

A szakértők egy könnyű, webalapú iTunes Store-ra számítanak, ahol a felhasználók megoszthatják egymással a zenei ízlésüket (nem a dalokat). Itt is lehetne azonban dalokat vásárolni (ajánlom nekik, hogy nekünk is lehessen), Twitter- és Facebook-támogatást is kapna a cucc.

Egyesek tovább mennek, és vezetéknélküli szinkronizációra is számítanak az egyes Apple-eszközök között. Mondjuk ha az Apple eddig fázott a wifis szinkronizálástól, nem látom be, most miért gondolná meg magát.




süti beállítások módosítása