almalé és kungfu Rólunk

Újra frissítették az iBooks-ot

Alig néhány napos az iBooks 1.1.1, máris kinyomták az 1.1.2-t. Na ezúttal nem a ficsörökről szól a történet, ezúttal egyetlen hiba javítását tartalmazza a csomag. Az előző update után tapasztalható hibát javítja. Vagyis ezen update után bátran update-elhet bárki.

Az iBook 1.1.1 audio- és videotartalmak lejátszását hozta el a könyveken belül, dupla kattintással a képeket nagyobb részletességgel mutatja, és a pdf-ek olvasási sebességét pedig javította.



Mikből áll össze egy Apple-gép ára?

Egy mulatságos tortadiagramot kaptunk Ana.Ge-től, amiből kiderül, mennyit fizetünk ki Steve Jobs ruhájáért, a lehagyott Intel Inside matricákért, a borokért, rózsákért és bonbonokért.



Utazó iPhone : Balaton

Különös, hogy eddig egy képfelajánlás sem érkezett a magyar tengertől, de sebaj, ezúton pótolom a hiányosságot. Ezúttal én vittem el a kis ribancot a Balatonhoz, mellette még Ancsa is velem utazott persze.

Minden évben lemegyünk pár napra a barátnőmmel, általában Balatonalmádiban szállunk meg, és innen megyünk át fürdeni a negyed óra alatt elérhető Balatonakarattyára, a szabadstrandra. A kaja itt jó (már amennyire ez lehetséges), a víz tisztább, mint Almádiban (ahol idén is tele volt hínárra és egyéb zöldségekkel, valamint nyálkás izével), kevesebben vannak és több az árnyék. A kép is itt készült, nem messze attól a helytől, ahol a gyerekkorom nyarainak jelentős részét töltöttem.

Innen egyébként festői kis túrával, a vasút felett le lehet jutni gyalog is a partra, az új egy ponton kettéválik, jobbra az ún. "kecske" vezet nyálegyenesen a partra kb. 50 fokos lejtési szögben, meg van egy tízszer olyan hosszú, lépcsőkön vezető ösvény. Egyszer próbáljátok ki, ha erre jártok.



Nem nyomta le az Apple a Microsoftot

Cége piaci értékben már a Bill Gates fölé kerekedett Steve Jobs, az Apple bevétele és profitja azonban elmarad a Microsoftétól. Pedig az elmúlt napokban elemzői jóslatok csaptak össze iparági titkokkal, az előrejelzések szoros versenyt ígértek, aztán közzétette eredményét az Apple, ami felülmúlta az elemzői várakozásokat és a Microsoftnak jósolt bevételt is, ezért egy rövid ideig úgy tűnt, megtörtént a trónfosztás.

Ma viszont már tények versenyeznek a tényekkel, ugyanis a Microsoft is közzétette számait, ami alapján a következőket mondhatjuk el a közelmúltban lezárt negyedévről és az aktuális piaci helyzetről:

Apple

Piaci érték: 235,7 milliárd dollár
Negyedéves bevétel: 15,7 milliárd dollár
Negyedéves profit: 3,25 milliárd dollár

Microsoft

Piaci érték: 226,5 milliárd dollár
Negyedéves bevétel: 16 milliárd dollár
Negyedéves profit: 4,5 milliárd dollár

A Microsoft tehát egy paraszthajszállal bár, de győzött. A következő negyedévben azonban már változik a sorrend, minden elemző egyetért abban, hogy az iPhone 4 és az iPad miatt az Apple lesz az új bajnok, persze a Microsoft profitja még egy ideig egyedülálló jelenség marad az it-iparban.

Érdekes észrevenni, hogy a két cég nagyjából azonos árbevétellel egészen eltérő nyereségeket ért el, és a relációs jel egyáltalán nem az Apple felé nyílik, noha a céget az extraprofittermelők királyának tartják:

(A teljes hossz az árbevétel, kékkel jelölve az adózott nyereség, milliárd dollár)

Végül nézzétek meg ezt a grafikont, amiből látszik, hogy az Apple elég nagy előnnyel indult neki a harcnak, 1995-ban aztán elindult a lejtmenet, majd 2003-tól a véget nem érő szárnyalás:



Jó ideig nem lehet még fehér iPhone-t kapni

Azt ugye tudtuk, hogy a fehér iPhone 4-est nem lehetett megrendelni a debütálás napján, aztán később se, az Apple gyártási problémákra és nehézségekre hivatkozott.

Ma egy hivatalos bejelentést tettek, hogy a fehér iPhone 4-gyel még több problémájuk van, mint korábban hitték (már hogy akkor, amikor azt hitték, hogy csak szimplán sok problémájuk van vele), így csak még később lehet majd kapni a telefont. De az ígéretek szerint még idén.

Ha pedig egy ilyen bejelentést tesznek, akkor az nem jelenti azt, hogy a probléma két héten belül megoldódik. Van egy olyan érzésem, hogy a webet nemsokára elárasztják a tubusnyi fehér festéket kínáló self-made megoldások 30 dollárért.




süti beállítások módosítása