almalé és kungfu Rólunk

Kis lépésekkel a magyar iTunes Store felé?

Nem tudom, mióta van ott, és hogy feltűnt-e már valakinek, mindenesetre az iTunes-ban megjelent egy új fül az AppStore és az iTunesU mellett, a Podcasts.A Podcastek eddig is elérhetőek voltak az iTunes-on belül, de most egykattintásos elérhetőséget kaptak.

Ez olyan, mint egy gyűjtögetős játék, már csak a Music, Movies, TV Shows és Audiobooks matricát kell felragasztani, és kész is leszünk.

A változásra lorentey hívta fel a figyelmemet, aki azt is kiszúrta, hogy magyar accounttal is be lehet lépni az iPhone-on és iPaden figyelő iTunes programba. Igaz, itt sem érhető el a zeneáruház, de a Podcastok és az iTunesU oktatási anyagai igen.



Az iPhone 4 érkezésével egy időben nyit a Microsoft Store

Ha emlékeztek még, egy éve volt szó a redmondiak saját üzletéről, amit annak ellenére szántak az Apple Store-ok vetélytársainak, hogy gyakorlatilag nem sok közös van bennük. Mégis, a korábban az Apple-nél dolgozó George Blankenshipet bízták meg a feladattal, aki úgy látta jónak, ha a Microsoft Store-okat kifejezetten közel építik meg az almás üzletekhez (a Genius Bart végül Answer Desknek nevezték el, hogy nem legyen annyira widzset-gadzset a dolog).

Azóta már három Microsoft Store nyílt, most pedig érkezik a negyedik. Nem tudni pontosan, hogy véletlen vagy tudatos stratégia, de a Microsoft ugyanarra a napra hirdette meg az üzletének megnyitóját, amikor az első iPhone 4-eseket kezdik árulni. A megnyitó ráadásul a San Diego-i Fashion Valley Mallban lesz, néhány üzlettel az Apple Store mellett.

Az ugyanarra a napra tervezett megnyitó beleillik a Microsoft eddigi, Apple Store-okkal szembeni stratégiájába, de most komolyan: szúrhat ki magával ennyire a vállalat?



Utazó iPhone, alkoholosita iPhone

Még ugyan van pár fok a ma beígért 35-ig, de már most sandítok a hűtőben felhalmozott sörösdobozok felé, ahogy itt nagyjából ruhátlanul pötyögve hallgatom a ventilátor hangját. Így van ezzel Utazónk is, aki tudja, hogy mit kell kérnie, ha Dublinban jár. Viktor pedig segített neki megrendelni.

Gondoltam, megosztom veletek az alábbi szösszenetet, amit Dublinban fotóztam. Elég egyedülálló, mivel ugyan volt már dublini kép, itt azonban a Guinness gyár tetején lévő kocsmában lettek lefotózva (mivel ketten voltak) két korsó Guinness társaságában. Az alkoholista szifonok!

Én még mindig nem tudom eldönteni (az állandó és eldönthetetlen kérdés), hogy a fröccs vagy a sör jobb szomjoltó 35 fokban a napon, de életmentő jelleggel titeket kérdezlek meg. És akkor mára a gázpedál nyomogatását átengedem Ancsának, én meg átadom magam az élvezeteknek. Melyik legyen?



Bezárhatják a Foxconn összes kínai üzemét

Már amikor azt hinnénk, hogy a Foxconn shenzeni üzemében dolgozóknak jobb lesz, mert 60 százalékos fizetésemelést, valamint családjukhoz közelebbi munkahely ígéretét kapták, és miután úgy döntöttek, hogy nem fizetnek az öngyilkosok családjainak bánatpénzt (ami miatt az öngyilkosság anyagi oka semmissé vált), jön a bumm. Az új hírek szerint örömre már egyáltalán nincs okuk a kínai dolgozóknak, a Foxconn állítólag bezárja valamennyi kínai üzemét, hogy Tajvan, Vietnam és India felé mozduljon. Ez 800 ezer ember munkáját jelenti.

Kínai forrásokra hivatkozva a Register szerint a döntésről a részvényesek ülésén számolt be a cégvezetés. Lehet, hogy köze van a dolognak ahhoz, hogy a Foxconn anyacége nem akarja a nyeresége harmadát kifizetni a béremelésekre?



Az új Flash nem támogatja a hardveres gyorsítást Macen

Hat hónap bétatesztelés után letölthető a Flash Player 10.1 végleges verziója, a legfontosabb változás azonban továbbra is a Windows PC-s kollégákat érinti. Noha az Apple nemrég megadta a lehetőségét annak, hogy az Adobe elkészítse a hardveres gyorsítást a H.264-es videókhoz, az új Flash Player nem tartalmazza a processzorkímélő ficsört Macre. A gyorsításért felelős Gala szoftver bétája azonban kipróbálható itt.

A Flash Player 10.1 frissítés letölthető innen. Reméljük, hamarosan érkezik a valamennyi platformot érintő, a grafikus gyorsítót támogató frissítés. Az Apple egyébként csak a Geforce 9400M-et, és a két új videokártyát, a 320M-et és GT 330M-et nevezte meg a gyorsítás támogatására.




süti beállítások módosítása