almalé és kungfu Rólunk

Csak a Tablet

RT @gklka:

Share



Elegem volt, downgrade-eltem Leopardra

Twitteren már olvashattátok, hogy rászántam egy estémet a Snow Leopard kivégzésére. Kapcsolatunk viharos szakasza néhány nappal a telepítés után kezdődött, ekkor vettem észre, hogy az újraindítás után egy oldalra rendezi az ikonjaimat az asztalon (később ezt már bármikor meg tudta ismételni, .DS Store fájl letörlése nem segített), hogy más beállításaim is elvesznek ilyenkor, később megismerkedtem a Finder olyan szintű rendszeres fagyásaival, hogy csak a kikapcsológomb segített.

Akkor még reménykedtem, hogy egy clean install segít rajtam, de csalatkoznom kellett. Ugyanezek a problémák megmaradtak, egyre elviselhetetlenebb lett a munkaeszközöm, kezdtem utálni.

Tovább olvasom


Utazó iPhone: Boldog szülinapot

Bizony, egy éves a rovat, ezalatt minden héten láthattatok egy képet, ez az ISO 8601 szabvány szerint összesen 52 részt jelent, ennél persze a különkiadások miatt több volt, de nem is ez a lényeg, hanem a heppi börszdéj.

Azért ünnepeljük meg ezt a jeles napot, mert a kis fekete (néha fehér) iPhone (időnkét iPod touch) egy önálló személyiséggé nőtte ki magát a tizenkét hónap alatt, szinte a szemünk előtt fejlődött egy megilletődött telefonból egy férfifaló oroszlánná, szégyentelenül kereste már a megvilágosodást, érettségi tétel lett belőle, munkába is állt, és persze kutatta őseit, de végül nem talált szart se.

De az ő személyiségében az a csodálatos, hogy ez nem érdekli. Sztoikusan vette az élet akadályait, és most visszatért az első bejelentkezése színhelyére. Az egy évvel ezelőtti első rész Jungfraujoch-járól jelentkezik ismét, mégpedig ugyanannak a @tothurnak a kezéből, aki az első, sorozatindító képet küldte nekünk. Nem lehetünk ezért elég hálásak.

Utazónk, a fél világ bejárása után, eredeti formájában visszatért születési helyére, a hó és jég birodalmába. A kompozíció nem változott. Lenézett az alatta elterülő bolygóra és elmerült a csodálatos látványban. Ekkor már tudta,hogy egy fontos évfordulóhoz fogják kapcsolni nevét.

Share



Kilóra megvesz mindenkit az Apple

Arról, hogy az Apple 23 milliárd dollárt (mára szerintem már inkább 30 körül járhat) halmozott fel a bankszámláján, mint azonnal felhasználható tartalék, a negyedéves pénzügyi jelentésekből tudunk. Azt azonban csak találgatjuk, mihez akar kezdeni a pénzzel a vállalat. Mert ugye elfogadott például egy pályázatot a Keleti Parton, ami egymilliárd dolláros beruházást jelent egy giga szerverparkba, de ennek megépítésére tíz évet kapott a cég, akkor meg már lehet, hogy nem is szerverek lesznek, hanem mindent a kék szín egy szuperintelligens árnyalatán tárolunk.

A legutóbbi jelentés szerint idén 1,9 milliárdot költ a vállalat termékfejlesztésre, ami jóval több, mint korábban, ez az idei év tablet-őrületének (csak hogy Handrás is örüljön) és részben az érkező új iPhone-nak köszönhető, de ezekről az összegekről sem mondható, hogy felemésztenék a hatalmas vagyont. De akkor mire költik majd?

A BusinessWeek azt állítja, hogy az Apple minden bizonnyal különböző vállalatok felvásárlásába fekteti hamarosan a pénzt, hogy így terjeszkedjen, keressen a profiljába illő új utakat. A lap megemlíti, hogy az Apple tavaly felvette Adrian Pericát (kit?), aki pont ennek a területnek a szakértője, vagyis az Apple bekebelezési stratégája lett. Az új pozíció azóta él, mióta a Google elhalászta előlük az AdMobot.

És egyes vélemények szerint tehát máris elkezdődött az Apple zabálási folyamata, az Apple 1997 óra 11 kisebb céget vásárolt fel, miközben a Google ugyanennyit szerzett meg az utóbbi 18 hónapban. Tavaly az Apple felvásárolta a PA Semit, legutóbb pedig arról hallottunk, hogy az AdMob elvesztése miatt busongó cupertinóiak a Quattro Wirelesst is megvették.

Persze ez utóbbiról írtam, hogy kábé két havi banki kamatból tellt rá, a 275 millió dolláros halacska ennyit jelent az Apple-nek. Viszont ha a BusinessWeeknek igaza van, hamarosan sok ilyet foghatnak ki arrafelé, és még néhány kapitális harcsa is horogra kerülhet.

Szóval ha van valami jó ötletetek, építsetek rá egy céget, és menjetek Cupertinóba strichelni. Occsón adom naaa, öccá'.

Share



Borzasztó neve lett volna eredetileg az iMacnek

Bár Steve Jobs többnyire remek húzásairól és előremutató döntéseiről híres, időnként ő is hibázik. Szerencsére ilyenkor a sors közbeszól, és nem hagyja, hogy hülyeséget csináljon. Mint például amikor visszatérése után nevet keresett az új asztali gépnek: azt már tavaly óta tudjuk, hogy az iMac-brand nem Jobsnak, hanem Ken Segallnak köszönhető, sőt, a vezér első körben lesöpörte az asztalról az ötletet és helyette a sajátjával állt elő, ami Segall szerint egyszerűen rettenetes volt.

A szorit egy korábbi posztban találjátok, az azonban eddig titok volt, hogy pontosan mi pattant ki Jobs agyából, főleg mert azt nem is lehetett felhasználni, hiszen már levédette a Midiman-nevű vállalat. Szerencsére. Éppen ezért végül visszatértek az eredeti ötletekhez, amik közül az Erő nagy fintorogva kiválasztotta az iMacet, és ezzel meghatározta az Apple 21. századi termékpalettájának nevét: jöhettek az iBookok, az iPodok, az iPhone-ok.

Eddig tehát titok volt, hogy pontosan milyen nevet akart adni Jobs a gépnek.

Most azonban kiderült, és annyit mondhatok, tényleg rettenetes. Csak az kattintson, aki elég erőt érez magában, hogy elviselje az elviselhetetlent.

A rettenetes poklot!

Az operettel egybekötött Michael Flatley-koncertet!

Szóval a gépet úgy hívták volna, hogy:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása